Новогодишњи поклон за Декија Берића и другове - припадници Украјинских оружаних снага по друштвеним мрежама "шерују" положаје и наоружање


"ПолитНавигатор" је пронашао доказе да се украјинска војска спрема да нападне Донбас. 1. децембра истиче Мински споразум.

За разлику од ОЕБС-ове мисије, ми смо успели да нађемо доказе да Кијев на ратиште не враћа само тенкове, већ и противавионске ракетне системе. Фотографије свог наоружања на друштвеним мрежама постављају и сами украјински војници, чак и читаве галерије слика својих положаја, па и како се "боре" с алкохолом у виду службе.

Ах, те друштвене мреже


Кијевска војска ништа није научила из пропасти тзв. Антитерористичке операције од прошле године, када је исто било шепурења по друштвеним мрежама. Сви њени војници су користили мобилне телефоне, било их је лако лоцирати. Због тога је избио скандал, војсци је забрањено да користи мобилне телефоне и да "шерује", чак су им и неке организације са Запада држале предавања.

Авај, наређење нису сви разумели. Не само да се јајишу (снимају јајиће, "селфије" - прим. прев.) на ратишту, већ и објављују фотографије својих положаја и наоружања. И не само то. Неки на телефонима нису искључили ни функцију геолокације, па тако одају места војних база и покрете тешког наоружања ка линији раздвајања.

На пример, припадник Украјинских оружаних снага Александар Олејник је на својој страни друштвене мреже Вконтакте објавио фотографију ракетног система. Геолоцирање је показало да је фотографија снимљена у Артјомовску, а Александар је у тексту испод сопствене фотографије написао да је у питању ракетни систем "Оса", који, према Минском споразуму, од линије фронта мора бити удаљен најмање 35км. А оно испаде да је ту, на 10 километара од линије фронта и 5 км од границе између Донбаса и Украјине.



Александар се овог пута сликао испред тенка

Град Шастје је у Луганској области, на мање од 5 км удаљености од положаја Војске Луганске Народне Републике. Али редов Кузменко је свој јајић на тенку поставио на друштвену мрежу, и приде, није искључио геолокацију.

Подсећамо да, по Минском споразуму, тенкови морају бити удаљени најмање 15 километара.


Припадници Украјинских оружаних снага фотографишу и "шерују" све: своје пијанке, положаје, наоружање. Тако су открили и своје положаје на правцу Доњецк-Артјомовск, близу  Дебаљцева и Попаснаје.


Војник Ангел је поделио читаву галерију фотографија своје војне базе.



Исто ради и "Десни сектор", њихов припадник Миша Ивасјутин нам каже да им је положај код Курахова.

Једна механизована бригада се довољно исликала да се сазна њена тачна локација код Дебаљцева.


 

Неки су недавно отишли на кримску границу.
 




Напомена преводиоца: Не разумем зашто су три последње фотографије поновљене. Али, тако је објављено на "Новорусији тудеј", где се још увек, на жалост, није примио не само добар обичај, већ и обавеза, да се пружи "живи" линк на сопствени извор и читаоцу (и колегама) тако омогуће провера и додатне информације.

А има их:  Эксклюзив: Доказательства переброски Киевом тяжелого вооружения к линии фронта | ПолитНавигатор


Извор: Novorossia Today
Превод: Ћирилизовано за СРБски ФБРепортер
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!