Чувари Ћирилице: Писмо Музеју Николе Тесле

Најгори пример фалсификовања српских писаца и српских научника у српској историји је пример споменика Николе Тесле  у Њујорку, који је откривен септембра 2013 године. Ово Никола Тесла никада у свом животу није урадио! Испод српске ћирилице он никада није ставио енглески потпис! И све је последица небриге и олаког схватања српске азбуке као основе српског националног бића и разних подметања двоазбучја за српски језик.Ово писмо је први пут објављено децембра 2013. До данас без одговора…


Писмо Николе Тесле песнику Јовану Јовановићу Змају * писмо и потпис - ЋИРИЛИЦА

Писмо Николе Тесле песнику Јовану Јовановићу Змају
 
* писмо и потпис – ЋИРИЛИЦА
  • Музеју Николе Тесле,
  • Министарству културе и
  • свим српским институцијама у Србији и Републици Српској.

Интервју: Селимир Радуловић, књижевник, управник Библиотеке МС и потприједседник Удружења књижевника Србије

 

Мојом душом марширају све боје свијета 


Одбацити ћирилицу значи одбацити пола православља и одвојити се од све српске писмености из прошлости, односно, трампити боље за горе, увриједити Свете апостоле словенске, огорчити до крви српски народ и навући проклетство Светога Саве

Доступан је Сербиан 2015 (OpenBox)



Доступно је за преузимање новог издања дистрибуције Сербиан, намењено за рачунаре са слабијим карактеристикама, као и за све оне који су љубитељи оперативних система са малом потрошњом ресурса. У употреби је управник прозора OpenBox, а нешто више о његовим подешавањима можете сазнати овдеУ обликовању овог издања, поред Debian (Jessie) складишта, коришћене су Mozilla и Deb-multimedia ризнице, као и по неколико пакета из дистрибуције CrunchBang и независних извора. Величина ИСО слике за преузимање износи око 1.1 ГБ, док ће по инсталацији, заузети простор на хард диску бити нешто испод 3 ГБ.

Као најуочљивије измене у односу на верзију 2014, могу се навести употреба LightDM менаџера пријаве и панела bmpanel2. Корисници којима више одговара панел tint2, могу да подесе његово стартовање, пошто и он долази са инсталацијом. Поред тога, неколико прединсталираних апликација замењено је тренутно бољим решењима, а међу њима су резач медија, клијент е-поште и прегледач фотографија. Такође, ту се сада налази и нови софтвер као што је лични организатор, менаџер преузимања, системски инфо итд.


Другови поджали алиби најмлађег осумњиченог за напад на "Шарли ебдо" (ажурирано)

Другови најмлађег од тројице осумњичених, 18-годишњег Хамида Мурада, тврде да је Мурад био у лицеју у Шарлвил-Мезјеру у време напада.



МОСКВА, 8. јануар (Спутњик) - Пријатељи једног од осумњичених за терористички напад на канцеларије магазина Шарли ебдо у Паризу су подржали његов алиби, објавио је у четвртак француски ТВ канал iTele.

Другови најмлађег од тројице осумњичених, 18-годишњег Хамида Мурада, тврде да је Мурад био у лицеју у Шарлвил-Мезјеру у време напада, преноси ТВ канал.

А да напад на Париз није можда извео Мосад ?


Наводно су Мосадове марионете су 7. јануара 2015. у Паризу убиле дванаест људи у канцеларијама сатиричног недељника Шарли ебдо.

Шарли ебдо је наводно исмевао Мосадовог агента Абу Бакр ал Багдадија (право име: Сајмон Елиот).

Мосад наводно жели освету. Разлози:

Француски посланици гласали у корист Палестине

Француска у УН гласала против Израела