Дајана Џонстон: Aнтисемитизам je животна потреба Израела (или актуелна реприза) - (ажурирано)


Александар Јовановић за Ћирилизовано: Пол Крејг Робертс сматра да је напад на сатирични магазин дисциплиновање Француза и да је то дело Вашингтона. Пре тога смо објавили и разлоге с којих аутор под псеудонимом Анон сматра да је Израел извео ту операцију "лажне заставе". Пренели смо и Спутњиков чланак. Нисмо превели (али су објавили други) много штошта, рецимо анализе у којима се аутори питају како и зашто француски председник тако брзо стиже на место злочина... и, речју, за још једну у бескрајном низу сличних операција, тога је овде било можда и превише, да закључимо па доста. 

Пол Крејг Робертс: "Шарли ебдо" и суђење Царнајеву као питање "националне безбедности" Вашингтона


На наводни терористички напад на француски сатирични магазин Шарли ебдо се може гледати на два начина.

Један од њих је да би се на енглеском говорном подручју, бар већем делу, сатира сматрала за говор мржње, и да би сатиричари били ухапшени. Али су муслимани у Француској искључени из привилеговане категорије, сатира их вређа и свете се.

А зашто би муслиманима сатира сметала? До сада су муслимани сигурно свикли на лицемерност и двоструке аршине Запада. Нема сумње да су муслимани љути што не уживају заштиту као друге мањине, али зашто би се светили за сатиру а не за учешће Француске у ратовима Вашингтона против муслимана, ратовима у којима их је побијено на стотине хиљада ? Зар бити убијен није озбиљнија ствар од бити исмеван?