Кинеске специјалне јединице (2)

Први део: Ћирилизовано: Кинеске специјалне јединице


ССО у зимским условима
Јединице ССО се могу наћи у свакoj војној области као и у видовима Ратне Морнарице, Ратног Ваздухопловства и Артиљерије, а по процени садрже око 20.000 до 30.000 припаднка (што отприлике износи око један проценат целог састава НОА).  Многи од припадника Кинеских специјалних снага су регрути (служи се две године) као и (пот)поручници на својим првим дужностима. НОА је 2012. године основала наменску Академију за СО у Гуангџоу за припрему млађих официра за дужности у јединицама ССО.

Ћирилица – „Гуглу” блиска, медијима страна

Наше писмо најугроженије је у јавној сфери иако би баш ту требало да има заштиту државе и институција
cirilica-1Највећи светски претраживач интернета препознаје ћирилицу као српско писмо. Ипак, само неколико домаћих новина излази на овом писму, док неке високотиражне немају чак ни ћирилично интернет издање. Употреба ћирилице у медијима била је тема јучерашње трибине Удружења новинара Србије (УНС).
Изговор да се латиница користи јер ћирилица није блиска свету компјутера више не стоји. Технички проблеми који су постојали на почетку компјутерске револуције, када није било чак ни латиничног слова ју, у великој мери су превазиђени.

Самоубиство полицијског комесара задуженог за случај "Шарли ебдо"


Коме видео не говори довољно, више има на:

Another Mossad victim? Police Chief, Helric Fredou, investigating Charlie Hebdo Commits Suicide

Извор: Dahboo777 - YouTube
За Ћирилизовано приредио: Александар Јовановић

Мађарска: Да ли је у државама чланицама ЕУ и НАТО могућ пуч украјинског типа?


У Будимпешти је атмосфера напета. Није то први пут да се антивладини протести ваљају по улицама и људи вичу "Више демократије!" и "Иди, Орбане!". Последње демонстрације су биле 2. јануара. Следеће су најављене за 1.фебруар - дан посете Ангеле Меркел. Противници Виктора Орбана кажу да желе да немачка канцеларка види да су Мађари изабрали Европу, а не Азију (што ће рећи, Русију).

Осим за економске неуспехе, опозиција премијера оптужује за "геополитичку самовољу" тј. његово окретање Истоку и да развија планове за сарадњу са Русијом и Кином. Русија је важан трговински и економски партнер Мађарске међу државама изван ЕУ. Обе земље су потписале Општи оквирни споразум о изградњи две нове јединице нуклеарне електране Пакс која се налази 100 километара од Будимпеште и даје 42% све енергије произведене у земљи. Мађарска је за доградњу нуклеарне електране Пакс са Русијом потписала уговор о кредиту од 10 милијарди евра са роком отплате од 21 године.

Ћирилице на поклон

Influ BG Стевана Илића
 
. .

Типометар и Министарство културе Републике Србије поклањају Вам 4 фонта фамилије INFLU BGПреузмите бесплатно 4 фонта типографске фамилије Инфлу БГ аутора Стевана Илића. Типометар је 2006. године покренуо пројекат чији је циљ да свима који желе да користе ћирилицу на рачунарима омогући да бесплатно добију квалитетна типографска писма. Реализацију овог пројекта ове године је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије.