Жан-Мари ле Пен верује у Европу отаџбина


Жан-Мари ле Пен је у интервјуу за велики руски лист Комсомолскаја правда поновио да и даље верује у деголистички концепт "Европа отаџбина". Ако та идеја не буде остварена, Европа ће бити колонија Сједињених Америчких Држава (Deep Resource: Већ јесте, као што су показали догађаји у Украјини. Али Русија није.) Ле Пен се идентификује са Шарлијем, али оним који је живео пре 13 векова, Карлом Мартелом ( Charles Martel). Ле Пен за украјинску кризу криви НАТО и каже да Украјина припада сфери утицаја Русије - где треба и да остане, и сумња да је Кијев оборио малезијски МХ17. Даље, Ле Пен је забринут за будућност Сибира и сматра да је "Сибир апсолутно неопходан за опстанак Европе у целини".

Мариупољ: Снимљен униформисани и наоружани Американац на страни укропа (Видео)



На видео снимку испод, на 2:30 чућете нешто што звучи веома амерички:  "Оutta my face, оutta my face!" (Немој лице, немој лице). Ко је та особа? Амерички бели супрематиста што вежба за неизбежни Расни свети рат кући? Плаћеник Блеквотера/Академије? Амерички војни саветник? Амерички специјалац?

Пуковник Касад: Извештај с фронта за јутро 24. јануара и конференција за штампу Покрета Новорусија (видео)


Наше снаге се приближавају предграђу Мариупоља, гурајући "бранитеље" у град, а наши истурени јуришни тимови су почели са инфилтрирањем у град као и у септембру. У области Дебалчево, наше снаге прете стварањем окружења и отежавају маневрисање украјинских резерви - комуникације и правци снабдевања непријатеља стално се гранатирају. Очекујемо да хунта своје резерве уведе у борбу до вечери, у области западно од Свердловска, да спречи потпуно опкољавање групе код Дебалчева. Како год било, ситуација је за хунту све тежа, јер новоруске снаге постепено стварају услове за највећи обухват од почетка рата, или од када је Стрелков заробио 5-6000 хиљада Украјинаца у јужном џепу. У џеповима код Иловајска и Амброзијевке, створеним када је задувао "северни ветар", тада је заробљено 5-5,5 хиљада Украјинаца, али у џепу код Дебалчева би се нашло њих 7-8000, што за хунту не би био смртни ударац, али катастрофални пораз да, пораз који би је задуго онеспособио за офанзивне операције.

Кан је опасан за високобуџетни филм

Мокра Гора - "Када правите репрезентацију за светско првенство у фудбалу, желите да за вас игра Зинедин Зидан. Ми желимо да сваке године за нас игра Зидан, зато увек имамо нове филмове великих редитеља у Кану", каже у разговору за Данас директор и главни селектор Канског фестивала Тјери Фремо, сада већ традиционални гост Кустендорфа. Објашњавајући да ли је икада Годару, Кену Лоучу и сличним великим именима филма морао да каже "не", он додаје: "Велики редитељи снимају велике филмове."

Наравно да се дешава да понекад и они оману, и да тада морам да их одбијем, али мој посао није да некоме кажем да је његов филм добар или лош, већ да ли треба да буде приказан у Кану или не. Најгори део мог посла је када треба неком редитељу, а већина њих су моји пријатељи, да кажем да неће бити у Канској селекцији."

Писмени састав Александра Вучића: "Дневник из Давоса"

Ћирилизовано: У Блицу, на латиници, натегнуто, беживотно. И неинформативно, ако се не рачуна податак да је Вучић, у складу са својом политиком националних предаја и пораза праћених медијским причама и представама о успесима, добио (по којој цени?) прву страну и две најважније стране швајцарског Блика,

Ако вам се не чита живи класик СНС-оваца, баците поглед на извештај Института Кејто јуче приказан у Бизнис инсајдеру. И обратите пажњу на табелу. Шта каже, где смо, где је Србија у свету по сиромаштву и беди? На изврсном, шестом месту. Али то је, ваљда, друга прича, ево писменог састава Вучића:

Vučić piše za "Blic": Dnevnik iz Davosa

 

Kada stižeš u Davos, ne možeš da se ne setiš „Čarobnog brega“ Tomasa Mana i njegovog Hansa Kastorpa, koji je, za razliku od nas, ovde stigao leti. Stigao je, za razliku od nas, vozom koji se sve vreme peo do 1.560 metara nadmorske visine. I njega je, kao i našu malu delegaciju iz male Srbije, dočekao prizor sivog jezera i dugačkog, a opet nekako sitnog, zbijenog sela u Alpima...



 Kada je Man jednog leta, pre više od 100 godina, stigao u Davos i osetio potrebu da piše o sanatorijumu (tadašnjoj Evropi), u kojem (kojoj) nasmrt bolesni ljudi vode rasprave o nasmrt bolesnim idejama, nije se mnogo razlikovao od nekih svojih junaka. Ubeđeni nemački nacionalista zbog ideje o veličini nacije i njenim potrebama posvađao se i sa rođenim bratom Hajnrihom, koji je i sam bio veliki pisac.