Драгослав Бокан о "противницима немачке историјске школе" и инима

Сви причају о народу и у име народа ("бранећи његове интересе"), али се, истовремено, постављају - својим ставом - у типичну позицију припадника елите.

Толико распричаних елаборација, ненормалне самоуверености, наводне непогрешивости, тобож "поверљивих информација" (из дневне штампе и сличних "извора"), готово "надљудских знања" (као да су лично присуствовали најповерљивијим разговорима Путина, Обаме, Меркелове, Камерона...), фанатичне убеђености у једину исправност искључиво сопствених ставова... као да живимо међу мудрацима са Тибета, све од реда потомцима и најбољим ученицима великих античких философа, богонадахнутих Светих Отаца, средњовековних духовника, тајанствених друидских пророка на челу са мистичним Мерлином (по легенди: сином девице и ђавола), нестварно моћним маговима (најсличнијим фаустовском лику Ал Паћина из филма "Ђавољи адвокат")...

БиХ: Арапи купци стотина хектара, ценe земљишта порасле, ћирилицу заменио арапски

Последње две године Арапи се одлучују на куповину стотина хектара земље у околини главног града Босне и Херцеговине 



ЗЕМЉИШТЕ у околини Сарајева у последње две године све више купују Арапи, а како сазнају "Новости", њих највише интересују земљишта са пуно зеленила, чега немају баш превише у својим земљама. Земљиште углавном купују преко посредника, махом су то студенти у БиХ арапског порекла, а за цену не питају.

Округли сто Српског удружења "Ћирилица" Београд: "Ко разара српску културу?"

 академик Василије Крестић, Миодраг Којић и професорка Мирјана Влаисављевић
Све што се деси у Србији други пут за неке делује чудно, али Српско удружење "Ћирилица" Београд је и ове године организовало округли сто на тему „Ко разара српску културу?"

Да споменемо само неке беседнике у престижном Удружењу „Милутин Миланковић“. Шта рећи о академику Василију Крестићу, професорима Јовану Пејину, Милоју Пршићу, сјајној и увек оштрој професорки Мирјани Влаисавевић? Чуо се и глас народа, када је возач ГСП Београд, Дејан Матић, кренуо у бескопромисну борбу против латинизације, од аутобуса, преко чешљева за бицикле, па све до сајтова.

"Вечерње новости": Удружење "Матица ћирилице" изазвало поделу међу стручњацима

Представници неколико удружења за заштиту српског језика и писма из Србије и Републике Српске, данас у просторијама Еколошког покрета у Новом Саду формираће Сједињено удружење "Матица ћирилице"

Драгољуб Петровић

ПРЕДСТАВНИЦИ неколико удружења за заштиту српског језика и писма из Србије и Републике Српске, данас у просторијама Еколошког покрета у Новом Саду формираће Сједињено удружење "Матица ћирилице". Том скупу, по свему судећи, неће присуствовати представници струке - лингвисти, јер ново удружење већ у најави има сукоб са Матицом српском.

Саопштење Српског удружења „Ћирилица“ Београд

Бр. 02-15/09

Матица српска

Нови Сад

г. Драган Станић, председник

Поштовани,

поводом окупљања представника појединих удружења и формирања „Матице ћирилице“ у Новом Саду 29. јануара 2015. године, сматрам за обавезу да Вас као председника једине Матице српске коју има српски народ обавестим o следећем: нико из националног Српског удружења „Ћирилица“ Београд, чији је председник велики српски песник Добрица Ерић, неће узети учешћа на таквом скупу. У времену када је српски народ угрожен по многим питањима: од очувања свог националног идентитета до егзистенцијалног и биолошког опстанка, сматрамо да је штетно стварати паралелене организације макар оне то биле и само именом и местом формирања. На тај начин се подривају и сами темељи српског заједништва, вековима са муком ствараног, у циљу агресивне самопромоције.


Русија ће се усредсредити на милитаризацију космоса


Русија треба да се фокусира на војни аспект космичке индустрије, а не на сектор услуга - изјавио је директор Центра за космичке комуникације, Александар Крилов.

"Ми треба да се фокусирамо прво на војну компоненту свемирске индустрије, а онда на технологије и услуге", рекао је господин Крилов на састанку о развоју свемирске индустрије.

Буди потпуно спреман за час када се нареди "Покрет!" (Ажурирано)


Александар Јовановић, Ћирилизовано: Дакле, не може се више ни Русу веровати. "Руски маљчик", блогер Едуард Биров саставио и објавио доњи текст, неко га приписао Захарченку, други преузели, међу њима и Fort Russ, па и ми, преводећи шта пише: "By Aleksandr Zakharchenko". Немам појма како и зашто је први пут текст приписан Захарченку, требало је проверити - без апсолутног поверења ма и у извор који се до сада стотинама пута показао као валидан. Извињавам се читацима, нарочито колегама који су овај превод преузели.



Ако ћемо без геополитичких сложености и нијанси, ситуација је крајње једноставна. Ово је борба за континент, за међународно уређење, за сопствену тајгу. Они нас очајнички нападају и покушавају да нас брзо оборе. Користе сва средства која имају на располагању, осим директне војне интервенције на територији Русије. Они уништавају Русе изван Русије, стварају и шаљу легије странаца да нападају нашу земљу. Запад је кренуо да нас уништи из простог разлога - покушава да избегне сопствено уништење. Главни фактори су уништавање привреде и политичке власти Русије.

Израелски амбасадор подрива Вучића

Ћирилизовано: Ал' је то лукаво... Кобајаги:

"Говор Томислава Николића један од најмоћнијих које сам чуо."