Дебаљцево потпуно опкољено! (Ажурирано)

Напомена преводиоца: Поштовани читаоци, ова вест је објављена на ВКонтакте страници "Фомича", а ви сами погледајте ко би то могао бити. Сличицу је ставио ову:




"Милиција је потпуно опколила Дебаљцево. Пут за Артемовск је под контролом Новорусије. Немогуће је њиме возити, сада ћемо поставити препреке. Украјинске снаге ће покушати да се пробију, али их је остало релативно мало, и имају проблема са муницијом и храном. Убрзо следи уништавање дебаљцевског џепа"




Борци украјинског батаљона "Ајдар" опколили Генералштаб у Кијеву (Фото-видео репортажа)


Борци озлоглашеног батаљона "Ајдар" протестују у Кијеву против свог распуштања, покушавају да провале у Генералштаб украјинског Министарства одбране и оптужују редовну војску да је намерно тешком артиљеријом гранатирала положаје "Ајдара" .

Најозлоглашенији украјински добровољачки батаљон, "Ајдар", којег је Амнести интернешенел осудио због дела беспримерне бруталности у источној Украјини, наводно је био под ватром ракетних система "Град" и "Смерч" регуларне војске, у близини града Шастје у Луганској области.

Бљак пропаганда: "Песма о Путину" (Видео)

Ћирилизовано: Има пропаганде и "пропаганде". Овај кичерај - макар настао из искрене родољубивости, то неукусу уопште није сметало - запазио је антируски/антипутиновски The Moscow Times, а пренела, да простите, РТС. Е сад, "руско" гласило ради оно због чега се у њега сипа амерички новац, али шта хоће РТС? Има и код антисрпских пропагандиста сарказма, рецимо "млада патриоткиња", али... Полако, сазнаћемо од Карлеуше и сличних (добро, "Џеј Кеј" је чедерка, али ваљда има нека певаљка да "воли" Вучића).

Да, и Блиц сеири:  Blic Online | Lepa ruska patriotkinja zapalila internet: Ti si Putin, vrištim za tobom, povedi me sa sobom!

Песма о Путину хит на интернету





Песма руске певачице Мариjе Јакушеве „Мој Путин“ за само неколико дана направила је пометњу у онлајн свету – прегледана је више од милион пута, што су приметили и бројни светски медији који су писали о њој.

Двадесетдеветогодишња Марија Јакушева, чије је уметничко име Машени Мај, долази из трећег најмногољуднијег руског града, Новосибирска.

Петар Пајић: Србија

Песма наше трагичне судбине.
Двадесет година није могла да се објави, оваква, под комунистичким режимом у Србији о којој овде, са тешким уздахом, пева најбољи друг и сарадник генијалног песника Бранка Миљковића...
Ех, Србија... Подземна и надземна....       

Драгослав Бокан














Србија - Петар Пајић

Ја сам био у Србији,
Србија је на робији!
Срби седе у кафани
Што пијани, што поклани,
Срби леже покрај друма,
Из глава им ниче шума,
А из сваке српске главе
Теку мутне три Мораве.

Шта све не смеш кад купиш слику

Уметничкa слика је и након продаје – и даље ауторско дело, а то значи да на том делу аутор и даље има законом призната морална права – да не дозволи њенo сакаћење или уништење

Драган Стојановић
Како и да ли уметник може да заштити своје дело које се од њега откупи за неку јавну колекцију? Може ли да заштити своја права и да предупреди да се нови власник понаша према том делу као према било којој својини?

Ова питања поставили су нам уметници испровоцирани случајем слике уметнице Марије Драгојловић коју је својевремено откупио хотел „Хајат”, а продајом хотела новом власнику слика је склоњена у депо и видно оштећена. Као што је „Политика” писала Марија Драгојловић је после тужбе против „Хајата” најпре добила спор на Врховном суду, а потом, после жалбе, Апелациони суд преиначио је пресуду у корист хотела „Хајат”.

Крајње је вријеме да се уведе нови појам „aнтисрбизам“

Ћирилизовано: Замолићемо вас да обратите пажњу на то како се ћирилица користи као симбол - зла. Изврстан пример "суживота" у НАТО ентитету, Босни и Херцеговини. Фотографија је, наравно, с Косова и Метохије, али показује у шта се "босански" пример уклапа.


Не улазећи у разлоге због чега је полиција извршила претрес редакције познатог интернет портала Klixba из Сарајева, треба обратити пажњу на видео којег је објавила сама редакција.

Иначе пословично ненаклоњен Србима овај сајт, пошто користи сваку прилику да Србе прикаже као дежурне кривце и за временске непогоде, сада на овом снимку лијепо демонстрира своју антисрбску пропаганду којој је склон.

Са правом се поставља питање, да ако су Јевреји увели појам антисемитизма као термин, крајње је вријеме да се уведе и појам антисрбизма, као заштита да нас не треба на улици пресрести било ко и урадити било шта, да се истресе или растерети над нама, пошто је то некажњиво, а ствара се медијска слика да је то и пожељно.