Пуковник Касад: Логвиново, Мариупољ, Краматорск

1. Хунта није успела да избори коридор за своје опкољене снаге код Дебаљцева. Иако Генералштаб Украјине наставља са лудирањем и тврди да је пут слободан, локалне хунтине снаге (и Генадиј Москаљ, гаулајтер окупираних територија ЛНР) указују на чињеницу да је пут од Свердловска за Логвиново пресечен и да је немогуће ући у Дебаљцево. Такође према хунти, има проблема са Троицкоје, тамо је снабдевање у овом тренутку тешко изводљиво. У међувремену, и према пристиглим саопштењима, наше снаге се не заустављају и тренутно врше притисак на Светлодарск, што приморава хунту да се ангажује у ублажавању офанзивних дејстава НОС у реону Мироновскоје, уместо да покуша да пробије обруч.

Видео са заробљеницима из обруча:



И мало беса Костје Гришина (право име Семена Семеченка, команданта укропског батаљона "Донбас" - прим. прев.):

Спремте се спремте хакери, Амери оће борба да буде

© AP Photo/ Evan Vucci

Обамина администација је најавила стварање још једне федералне обавештајне агенције, поред оних на дугом списку полицијских и шпијунских служби. Задатак нове агенције ће бити информатичко-обавештајне природе.

Касад ТВ: Преглед вести из Новорусије за 9-10 фебруар



Ћирилизовано: Сврха овог прилога је да вам представи Касад ТВ, не да вам се пружи увид у садржај најављен насловом - за чије превођење немамо капацитета, јер преводити филмске, видео и телевизијске слике је нешто сасвим друго од превођења текста, пре свега у техничком погледу. Касад ТВ можете пратити преко Cassad-TVинформативне мреже Бориса Александровича Рожина - Пуковника Касада и његових колега и сарадника, а ако баш волите гуглетино јутјубче, онда и преко Геннадий Песков - YouTube

Поздрављамо труд руске екипе да заинтересованима који не говоре руски пруже бар кратак преглед садржаја на енглеском језику. Тако га и преносимо? Зашто? Јер можда, мале су шансе али их ипак има, неком "конзументу садржаја" и фотељашком патриоти и русофилу - али који довољно познаје еглески и/или руски и нешто интернет технологије - падне на памет да може бити и користан, па да се јави Рожину или нама, да нешто и допринесе.