Руски МиГ-29 ће запарати небо Никарагве

МиГ - 29
 
Никарагва намерава да купи серију ловаца, укључујући и руски вишенаменски ловац  МиГ-29, које ће употребити за борбу против трговаца дроге у приморским местима ове земље, изјавио је бригадни генерал Адолфо Зепеда, портпарол ове централноамеричке државе. 
 
"Имамо намеру да купимо авионе које ћемо  употребити искључиво у одбрамбене сврхе, а не за напад", изјавио је генерал Зепеда. Према његовим речима Никарагва не представља претњу за суседне земље у региону. 

"Власти Никарагве се према одредбама међународног права односе с поштовањем, а решавање разлика са суседним земљама се врши на основу пресуда Међународног суда правде (МСП)", изјавио је Зепеда. 
 

Извор: Russian MiG-29 to Appear in Nicaragua Sky ROSTETECHNOLOGIESBLOG
За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео: Милорад Ђошић, пуковник авијације у пензији - пилот 

Игор Стрелков: Много буке ни око чега

Бивши министар одбране о забринутости због Минска 2



Нема битних промена. Новорусија се неће предати како би Порошенко хтео, јер њихови захтеви су прикривена капитулација. "Парнер Петр Алексејевич "није схватио" своје партнере Суркова и Зурабова, који су председнику хвалили "мирном регулацију" око годину дана. Међутим, она неће проћи без пораза хунте, и они то боље знају од нас. Па чак и да је документ у Минску потписан, рат ће се наставити, биће иста ситуација као после Минска 1. Укији ће правити аранжмане за "Велики рат са Русијом".

Пуковник Касад: Жестоке борбе за Дебаљцево пред прекид ватре 15. фебруара


Прекид ватре који ће по Минску 2 ступити на снагу 15. фебруара даје велики подстицај обема странама да појачају војна дејства.

Кијевске снаге покушавају да се повежу са дебаљцевским џепом, побуњеници желе транзитни центар који су заузели


Ко ће се задњи смејати?

Фото: Ројтерс / Григориј Дукор

Што се тиче "чокогарха", Порошенка, тај скоро сигурно неће. Лукашенку се можда чини да је постао велики медијатор и да му се већ сада може да се слатко смеје, али вас подсећамо на опаску Владимира Сучана да је у Минску потписан и распад СССР-а. Путин? Или ће се смејати или ће му Минск пресести.

Погледајте читаву сјајну репортажу на РТ-у, а овде још само (нади да удовољимо):

Владимир Сучан: Минск 2, постскриптум

1. Борбе у дебаљцевском џепу се настављају несмањеном жестином. Ма шта Порошенко причао, тамо јесу опкољене украјинске јединице, а Кијев покушава да пробије обруч.

2. Империја и кијевски режим полажу велике наде у наметање "нових локалних избора" отцепљеним републикама, који би довели до промене руководстава република и њихове замене са хунтиним марионетама или ефикасним квислинзима.

Више од 40 руских предузећа учествује на изложби Аеро Индија - 2015


Четрдесет и једно руско предузеће, као и организације разних врста, учествоваће на индијском главном аеромитингу Аеро Индија - 2015,  који ће бити одржан од 1822. фебруара текуће године. Ову информацију је у уторак објавило Министарство одбране Индије.

Руска предузећа која ће присуствовати аеромитингу  Аеро Индија - 2015 пре свих су Ростек, Рособорнекспорт, Алмаз-Антеj, Руски хеликоптери, Уједињенa машинскa корпорацијa (ОАК), Сухој, МиГ и Иркут. Истовремено, САД ће представљати 64 предузећа на овој међународној аеро изложби, којој ће присуствовати и друге организације из 33 земље, укључујући Израел, Велику Британију и Француску.