Пол Крејг Робертс: Аутизам Вашингтона је обновио опасност од нуклеарног рата


"Форин афеарс" је публикација елитистичког Савета за међународне односе, јата бивших и садашњих државних функционера, академика и корпоративних и директора финансијских институција који на себе гледају као на старатеље и оне који формулишу америчку спољну политику. Публикација Савета носи значај ауторитета и у њој човек не би очекивао шалу и комику, али сам, читајући чланак Александра Мотила Збогом, Путине: зашто су председникови дани одбројани од 5. фебруара, плакао од смеха.

Прво сам мислио да читам једну паметну пародију о антипутиновској пропаганди Вашингтона: апсордну изјаву за апсурдном изјавом. Било је боље него Колберт. Нисам могао да престанем да се смејем. 

Европска комисија одобрила заједничко предузеће "Дајмлера" и "Камаза" - за тржиште Русије и Белорусије

© Sputnik/ Maksim Blinov

Европска комисија је на основу Уредбе ЕУ о стварању заједничких предузећа ( EU Merger Regulation) одобрила да "Дајмлер АГ" из Немачке и ОАО "Камаз" из Русије заснују заједничко предузеће. Дајмлер се бави развојем, производњом и дистрибуцијом аутомобилских производа (углавном путничких аутомобила, камиона,комбија и аутобуса). "Камаз" производи камионе, приколице, тегљаче, шасије, моторе, агрегате и вишенаменска оклопна возила. заједничко предузеће ће се бавити производњом лаких теретних и тешких камиона и заваривањем и фарбањем камионских кабина. Истрага Комисије је утврдила да предложена аквизиција неће изазвати забринутост конкуренције, јер ће заједничко предузеће бити активно само у Русији и Белорусији. Комисија је испитала операцију по поједностављеној процедури разматрања спајања...

Deep Resource: Путин помирљив (ажуриран превод)


Владимир Путин наглашава значај Минског споразума и верује да Немачка и Француска искрено траже миран излаз из украјинске кризе.

Он је на гласио да би Украјина, као велика европска земља, требало да се фокусира на "јачање економије и социјалног сектора и да поправи односе са југоисточним делом земље".

Зашто су руски космонаути носили пиштоље и мачете у свемир?

Троцевни пиштољ руског космонаута у комбинацији са секиром (© Wikipedia/ One half 3544)

Популарни мит да су руски космонаути путујући у свемир били опремљени оружјем уствари је истина, а питање зашто је то било тако открио је руски космонаут који је у свемир носио пиштољ у комбинацији са секиром.

"Мит" да су совјетски космонаути били наоружани пиштољима био је жижа интересовања на руским форумима у последњих неколико година.  Недавно је откривено да је тај "мит" уствари истина.

Руски космонаути се нису спремали за борбу против ванземаљаца или космонаута НАСЕ, ипак?