Пуковник Касад: О "оружју Уједињених Арапских Емирата" за Украјину

Председник Украјине Петро Порошенко је са властима Уједињених Арапских Емирата постигао споразум о испоручивању оружја Украјини.

Саветник министра МУП-а Украјине и члан Врховне раде, Антон Герашенко, је о овоме писао на својој ФБ страници.

Према њему, споразум је постигнут на састанку украјинског лидера и заменика врховног команданта оружаних снага УАЕ, престолонаследника емирата Абу Даби, Мухамеда ал-Нахајана. Преговори су се водили у престоници арапске државе, где је Порошенко отишао на Међународну изложбу оружја ИДЕКС-2015.

Герашенко је напоменуо да се не могу објавити количине и врсте оружја планираног за увоз.

У Хрватској ни покојници немају право на ћирилицу!

Ако из Срема, преко окупиране Српске Крајине, кренете пут Винковаца, на самом уласку у град наићи ћете на таблу која вас обавештава о градовима пријатељима. Хрвати су педантни, рекли би неки Срби, о свему мисле, ништа не препуштају случају. Све им је уредно. Улице нису прљаве као наше, травњаци су покошени, а трговци услужни. Једном речју, могу нам бити „узор“ у свему. А да ли је баш тако? 
 
Поред наведеног обавештења, преко читаве табле је исписано велико латинично слово „У“ са „крижом“ у врху, које вас такође обавештава о једној битној чињеници: „Нисте добродошли, ако сте Србин!“ То вас, наравно, неће ни најмање изненадити, јер је мржња према Србима одавно постала уобичајени, саставни део хрватског фолклора. И не само фолклора већ пожељна, суштинска, карактерна одредница сваког „свесног домољуба“. 
 

Пуковник Касад: Укратко о важном


1. Садашњи сукоби на подручју Мариупоља имају за циљ ослобађање раније "ничије земље" коју је хунта заузела за време Турчиновљеве "ПР офанзиве". Чим су Новоруске оружане снаге пресекле аутопут код Логвинова, пунитивци батаљона "Азов" су организовали "офанзиву" према Новоазовску, што је довело до низа ватрених обрачуна на подручју села Широкино.

Медијско прекривање дебаљцевске катастрофе са овом "офанзивом" није успело и убрзо је нестало из вести. Са војне тачке гледишта, хунтина офанзива је заглавила чим су прешли неутрални појас и наишли на одбрамбене положаје НОС. Пре неколико дана је почео процес методичног истискивања хунте из места која је "освојила" и насеља Пишевик и Павлопољ (одакле се "Азов" хвалисао првог дана хунтине "офанзиве") су ослобођена. Генерално, док се наставља с дипломатским маневрисањем око примирја, НОС поново успостављају пређашњу линију фронта.

Инвазија америчке војске у Естонији!!! Следећа станица Украјина!!!

Ћирилизовано: Добро, наслов јесте громопуцателан, изненадио сам се кад сам га видео на сајту WHAT REALLY HAPPENED, али указује на још један угао из кога се може посматрати чињеница великог присуства америчких снага у Естонији. Аутор чланка пред вама за исту вест узима другачији ракурс, ракурсе боље рећи, а нарочито је, мислим, вредна напомена да америчка војска парадира по граду који је по становништву - руски, само треба имати у виду и његове принципијелне ставове и залагања, на пример, за "Европу отаџбина". Коме то треба? Србима, с Немачком каква је и коју аутор хвали и слави, и хрватском и (све већом) Албанијом, сигурно не. Бар док се и ти канцери, поред натоовског који спомиње аутор, не одстране или не сузбију.

Deep Resource: НАТО-ове провокације у Естонији

Место: Нарва, на естонско-руској граници, 100 км од другог по значају руског града Сенкт Петербурга. О стратегијском значају Нарве говори чињеница да се налази поред вештачког језера које Санкт Петерсбург снабдева ограниченом количином струје (125 МВ). Становништво Нарве је већински руско.