Украјинске оружане снаге распоређују С-300 по предграђима Одесе (видео) - Ажурирано


(У новијем чланку Ерика Зусеа детаљније: Украјина се припрема за напад на Русију - Ukraine Prepares for an Attack Against Russia - Fort Russ

Коментари су са: С-300 Одесса - ЯПлакалъ )

Становници Одесе јављају да су видели С-300 у округу Академик Грушко

С-300 је пратило неколико камиона са војницима и пољска куњиња.

Хитно саопштење председника ДНР у вези са повлачењем тешког наоружања


Председник Доњецке Народне Републике Александар Захарченко је 26. фебруара у Доњецку издао хитно саопштење у погледу повлачења тешког наоружања са линије додира. Он је новинарима цитирао текст документа достављеног шефу мисије ОЕБС-а у ДНР. "У складу са Декларацијом од 12.02.2015 и "Пакетом мера које се тичу спровођења Минског споразума",  Доњецка Народна Република је повукла тешко наоружање на договорену и документом одређену дистанцу", стоји у саопштењу. Александар Захарченко је нагласио да је ДНР повукла 90% артиљерије, минобацача и тешке опреме. "Украјинска страна избегава обавезе одређене у другом делу "Пакета мера које се односе на имплементацију Минског споразума" и није отпочела договорено повлачење тешког наоружања. Доњецка Народна Република украјинској страни пружа прилику да започне повлачење тешког наоружања предвиђеног у "Пакету мера које се односе на имплементацију Минског споразума" пре 6 сати после подне по кијевском времену и 7 сати после подне по времену ДНР дана 27.02.2015. У случају да украјинска страна прекрши Декларацију од 12.02.2015 и "Пакет мера који се тиче спровођења Минског споразума",  Доњецка Народна Република ће бити приморана да задржи право да врати тешко наоружање на место претходне дислокације од 12.02.2015", каже се у документу. "Доњецка Народна Република сву одговорност за кршење плана мирног решавања сукоба предвиђеног Декларацијом од 12.02.2015. и "Пакетом мера који се тичу спровођења Минског споразума" препушта украјинској страни", каже се у документу. Александар Захарченко је присутне информисао и о ​​сталним нападима украјинских снага на Доњецки аеродром, Кировски округ Доњецка, Горловку, Докучајевск и Јеленовку. "Ако гранатирање и напади не престану, ми задржавамо право да поново размотримо Мински споразум погажен од украјинске стране. Војна опрема ће бити враћена на раније положаје. Сви покушаји напада на наша насеља ће бити сасечени у корену", нагласио је Захарченко. Према председнику ДНР, руководство ЛНР ће издати слично саопштење.

Русија ће оформити Националну свемирску станицу после 2024. године


Научно-технички савет руске Федералне космичке агенције имао је састанак на тему руског свемирског програма. Ради се о проширењу учешћа  руске стране на међународној свемирској станици до 2024. године, када би Руси основали своју националну космичку станицу.

Подмуклост љубоморних медија: "Трећа Србија ојадила ЈКП “Информатика” из Новог Сада" (а у ствари напад на Жељка Цвијановића)

Ћирилизовано: Текст који је пред вама је продукција Teleprompter.rs - Društveno-politički online magazin, али га преносимо са сајта Nova Srpska dijaspora - Internet novine serbske, јер је тамо објављен на ћирилици. А зашто уопште преносимо туђи, а не рад наш и сарадника, аутора и преводилаца? Из поштовања према лику и делу Жељка Цвијановића, и ради одбране угледа веб-сајта Нови Стандард, чији рад, годинама, финансира "Информатика", а што се може видети на насловној страни. Знамо ми да ће сад бити - аха, зато Ж.Ц. обрни-окрени ал' од Томе и АВ бољих нема (док једног дана не победи корисна опозиција: Санда, Бошко и независни интелектуалци, у које и Ж.Ц. спада), али је то искрен став информисаног и добронамерног аутора, ту нема везе лова.

Надамо се да се господин Цвијановић неће потрести због напада завидних, мада је ово очигледан насртај на њега и слободу вероисповести есенесоваца, а Челар, Ђурђев и остали су тек средство и, можда, жеља да се још једном илуструје шта је корисна идиотија.

Рекламни видео "Информатике" у горњем десном углу (има и покретних банера)

Икар из Давидовца

Тај 25. март 1999. године једино за мајора Животу Жику Ђурића-пилота није личио је на мартовске дане претходних година. Дан је био ратнички, а велико ратничко срце било је спремно да крене у сусрет непријатељу. Тако је и било. Ваљда су једино Бог и Морава, која је затрептала од реског орловског звука, знали шта ће да се деси. Нажалост, и десило се. Животина крила су баш као и Икарова отишла у легенду. Само растом мали јунак записан је великим небеским Животним Ђурићевским словима.

Деца са Косова и Метохије знају ко је мајор Жика. Иако неки нису тада ни рођени, сваког 25. марта пусте дечију сузу за пилотом који је знао где је Косово и где је Метохија.

И то се дешава: Гуглов претраживач открива истину о Украјини

Гуглетина функција "Auto-Complete" открива истину о Украјини.

Прилог је на својој ФБ страници поставио Борис Суботин, пренео веб-сајт Fort Russ, а превод с украјинског на енглески и коментар су од Џ. Хоук.


"Које болести

Које болести ослобађају од војне службе
Које болести ослобађају од АТО (антитерористичких операција - прим. прев.)
Које болести ослобађају од мобилизације
Које болести вас дисквалификују
Које болести спадају под инвалидитет"


Грчка о приватизацијама не може одлучивати аутономно, каже министар финансија Немачке


Грчка влада не може сама да одлучује да ли ће одложити или зауставити приватизације - био је одговор гласноговорника министра финансија Немачке, Мартина Гајгера, на питање о могућем одлагању планиране приватизације.

И рекао: "Ако Грчка има такве намере, о њима се мора договорити у тесној сарадњи с Тројком (ММФ, ЕЦБ и ЕК - прим. прев.).

Пуковник Касад: Јемен није Украјина


Што се тиче изјава да Јемен није Украјина, за похвалу је да нови лидери ове далеке арапске земље, који су на власт дошли тако што су свргли претходни режим, не желе да буду упоређени са Украјином. Међутим, Јемен је много ближи Украјини него што би волео да буде.