Русија ће УАЕ снабдети аутоматском куполом АУ-220М

Русија ће надоградити аутоматску куполу АУ-220М  на оклопно возило које је произведено у Уједињеним Арапским Емиратима. Ово је предвиђено меморандумом који су потписали руски РОСОБОРОНЕКСПОРТ и Емиратска одбрамбена технологија на међународној изложби у Абу Дабију "ИДЕКС 2015".

Документ су потписали заменик генералног директора РОСОБОРОНЕКСПОРТ-а Игор Севастианов и генерални директор Емиратске одбрамбене технологије Мохамед Ал Суваиди.
 
Треба напоменути да је АУ-220М модул пројектован за нова борбена возила, али и за она којима ускоро истиче век употребе. Поморска верзија овог модула је у стању да уништava циљеве на копну, мору и у ваздуху и то од 12км хоризонталне па до 8км вертикалне удаљености.

Модул ће бити надограђен на ново оклопно борбено возило које су Емираћани произвели,а то је "Енигма 8х8". Модул АУ-220М је произведен у Централном истраживачком институту "Буревестник".

ИзворRussia to Supply UAE with AU-220M Automatic Turret ROSTECHNOLOGIESBLOG
За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео: Милорад Ђошић, пуковник авијације у пензији - пилот

Орбан, људина

© Sputnik/ Алексеј Дружињин
"Мађар је, по природи, политички некоректан. Што ће рећи, има здравог разума."

Европа личи на нацистичку Немачку, каже Мадона

Ројтерс / Луси Николсон
Нетолеранција и антисемитизам су у порасту и достигли су такав ниво, да Европа подсећа на нацистичку Немачку -  изјавила је поп  икона, додајући при томе да ни став Француске ништа посебно не охрабрује, кад су у питању различитости и слобода.

"Живимо у лудом времену и све подсећа на нацистичку Немачку" рекла је Мадона за Радио Европа 1, додајући да је ситуација у Европи "застрашујућа".


Russia Insider is Launching Crowdfunding on March 10



Dear readers,

It's been an interesting 5 months since we started this site in late September of last year.
We originally thought this would be a small blog where I and a handful of friends could sound off about the ridiculous media coverage of Russia, and we were deluged by people from all over the world who wanted to contribute and help out.

We quickly became a broad-based volunteer movement, mostly from Western Europe, the US, and Canada, and it is really our volunteers who have made RI into what it is today.  So first of all, a huge Thank You! – to the writers, translators, loaders, designers, copy-editors, people who send us tips and feedback, and especially to our readers.  We are truly humbled by what you all have made possible.

Најмање 76 мртвих украјинских војника пронађено је на Доњецком аеродрому

© Sputnik/ Mikhail Voskresenskiy
На Доњецком аеродрому, приликом рашчишћавању отпада, пронађено је скоро 80 тела мртвих (вероватно) украјинских војника.