Погрешно и злобно цитирање Путина! Русија ће одговарити пуном мером!

Владимир Путин (фото Алексеј Николски / РИА Новости)

Забилажење правила извештавања у западним медијима, при опису Русије , граничи се са отварањам ловне сезоне. Уз малу помоћ западних званичника, исти могу цитирати председника Руске Федерације Путина, описивајући његов говор као агресиван, иако заправо ништа слично није  рекао.

Ракетни мотори за ракете Сојуз-2-1В успешно прошле опитовање


Опитни центар предузећа ОАО "Кузњецов", дела Уједињене машинске корпорације, успешно је извршио опитовање на моторима НК-33 у оквиру прве фазе испитивања руске ракете носача Сојуз-2-1В.

САД ће Украјину снабдевати убојним оружјем преко приватних војних компанија


Група хакера "СајберБеркут" је сазнала да ће САД снабдевање Украјине убојним оружјем поверити приватним војним компанијама. информације о томе су објављене на сајту организације у петак, 27. фебруара.

Ово се сазнало из једног документа који се чувао у електронском уређају једног од запослених приватне војне компаније "Грин груп" ( Green Group), која је недавно посетила Кијев у саставу делегације америчких војних званичника. "ЦајберБеркут" је постовао копије списа тако да им је омогућен отворен приступ.

"Документи сведоче о чињеници да САД неће напустити идеју да Кијев снабдева смртоносним оружјем, али да би волеле да за то имају подршку својих европских савезника", тврди извор.

Саопштење за штампу Савеза ратних ветерана Србије

Будући да ни након више од два месеца од завршетка јавних расправа одржаних поводом "Нацрта закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица" надлежно Министарство није изашло у јавност са коначним текстом наведеног Нацрта, "Савез ратних ветерана Србије" обавештава јавност да ће наставити активности око доношења адекватног и свеобухватног законског решења о правима ратних ветерана и чланова њихових породица. У вези са наведеним, наставићемо да инсистирамо на кључним елементима које треба да садржи предметни закон и то следеће:

Погибе Борис, роб гранта (приказ коментара руских блогера)

Њемцов са Јушенком за време "наранџасте рволуције" у Кијеву
Александар Јовановић за Ћирилизовано: Ово је избор коментара руских блогера, које је, за нас који не знамо руски - најмузикалнији језик на свету, на енглеском језику објавио веб-сајт Fort Russ. Тамо је избор много шири, и за сваки коментар има линк ка оригиналном, руском тексту.

Не знам како ви ово примате, али мени се чини да је слично у Србији давно виђено. С тим да је политичар коме је била намењена улога жртве преживео (главом су платили они поред њега) и наставио, али дисциплинованије,  да ради за оне који су хтели да га принесу на олтар сопствених интереса и обједињавања опозиције, а да ће она украјинска мученица тешко добити какву синекуру или нови задатак, рецимо у руском државном архиву, пре ће завршити где је и овој "нашој" место.

Генерал Јермолов

Погибе Борис, роб гранта

Нема више Бориса Њемцова. Не, покојник није био добар човек. Био је русофоб, лопов и издајник. Знао сам га лично, мада површно... С њим је било забавно разговарати...

Сада ће либероиди да кукају и криве Путина... Порошено ће покојнику доделити Орден "Небеске стотине" и склопљених руку молити црног Мордора да га спаси од Саурона Владимировича. Мекејн, Сакашвили и други, назив којих је Легија, од Бориса ће сада направити транспарент и њиме махати по Сенату и другим пристојним местима. Укратко - још једна провокација. Од истих провокација које је сам Борис правио да би засеравао Русију и Путина. Али овога пута су употребили њега.

Пол Крејг Робертс: Ако је ЦИА убила Њемцова, свога је убила


Руски дисидентски политичар врло критичан према председнику Владимиру Путину, Борис Њемцов, често је звучао као да је агент Вашингтона. Данас су на њега пуцали и убили га на улици близу Црвеног трга.

Ако Њемцова није убила ЦИА, како би за убиство оптужен био Путин, онда су то највероватније учинили националисти за које је Њемцов био агент Вашингтона.

Имајући у виду аферу са Магнитским која је довела до санкција Русима, као резултат претеране реакције Конгреса на смрт у руском затвору, за Њемцовљеву смрт највероватније ће бити окривљен Путин. Западни медији ће до у бескрај, без доказа, понављати да је Путин дао да се убије његов критичар.

Кренуло је. "Редит" вест Би-Би-Сија најављује као: "Путин убио руског опозиционог лидера"

Највећи агрегатор вести (и пропагандистичко средство) на интернету је амерички reddit: the front page of the internet. И форумаши тамо постављају линкове, али се то ради и у виду посла. Тако је вест Би-Би-Сија најављена под горњим насловом, а мора се признати да то и јесте порука куће, која иначе обучава и овдашњи, кадар РТС-а.

Док ово пишем је један сат по поноћи, а на стотинак алтернативних извора нема озбиљнијих чланака. Уз изузетак онога што је написала Степска сврака, лопужа, али која да пише и (о неким темама) да мисли зна. И добро је текст закључила - јуче је у Ленглију било унапређења: The Vineyard of the Saker: Breaking news: FALSE FLAG IN MOSCOW!

Али ево превода првог већег медијског напада:

Би-Би-Си: Убијен опозициони руски политичар Борис Немцов


 Господина Немцова су убили на мосту надомак цркве Светог Василија и Кремља

Водећи руски и опозициони политичар и бивши заменик премијера, Борис Њемцов, убијен је у Москви, како кажу руски званичници.

Непознати нападачи су из аутомобила у леђа господина Њемцова пуцали четири пута, док је прелазио мост с погледом на Кремљ, саопштила је полиција.

Ф. Виљем Енгдал: Русија и Иран мењају правила игре светског рата

Динамика руске спољне политике је благо речено импресивна откако је САД објавио рат уводећи финансијске и економске санкције Русији. Није још увек јасно да ли ће бити довољно да разбије економску опсаду Вашингтона и отвори пут за истинску глобалну економску алтернативу банкротираном доларском систему.
 

Јасно је да се Владимир Путин и група индустријских барона која се налази иза њега не скривају у страху.Последњи пример је скорашња посета руског министра одбране Техерану како би склопили велике војне договоре са Ираном. Утицај за обе земље као и за будућност Евроазије је потенцијално велика.