ЦИА: Бугарско становништво мање од седам милиона


Према подацима објављеним на CIA World Factbook, бугарско становништво је мање од седам милиона људи.

Подаци су од средине 2014. године и показују да бугарско становништво броји тачно 6,724,716 људи. Према сајту ЦИА-е, информације су прикупљене на основу пописа становништва, миграционих процеса, очекиваног животног века итд.

Зачудо, подаци из истог периода које је објавио Национални институт за статистику су сасвим другачији. Према НИС-у, Бугарска има 7,245,677 становника.

Фијаско Украјине (и) на дипломатском фронту

Медведчук: Украјина доживљава фијаско на дипломатском фронту у Европи


Украјински политичари су схватили да не могу очекивати никакве промене у Украјини, а интензитет дијалога са Кијевом опада, каже Виктор Медведчук, лидер покрета Украјински избор.

Украјина у Европи доживљава дипломатски фијаско, јер је Европљане разочарала празним обећањима. "На украјинско-европском фронту ништа ново. Кијев једва да се опоравио од прошлог пута када га је Брисел занемарио - Порошенко није био позван на децембарски самит ЕУ - кад ето још једног дипломатског фијаска. Нашироко оглашаван 17. самит ЕУ, за који је првобитно планирано да се одржи крајем јануара или почетком фебруара, опет је померен. Ни нови датум није одређен", каже Mедведчук. Највећи проблем је што две стране не могу да се договоре о "суштинском садржају самита".

Пуковник Касад: О хунти


Укратко о томе зашто садашњи режим називам фашистичком хунтом, иако су тамо као спроведени избори и влада је "законито изабрана".

Пуковник Касад: Укратко о важном


1. Рекох раније, повлачење хунтиних снага је чисто фиктивне природе. Непријатељ повлачи тешко наоружање - пред камером, а затим га враћа на резервне положаје. Посматрачи ОЕБС-а му служе као гледалаоци који бележе лажно повлачење, иако правог повлачења тешког наоружања није било. Наредних дана ће бити детаљнији чланак са чињеничним доказима о томе. Поред лажног повлачења тешког наоружања, примећено је и додатно прегруписавање возила према фронту. Кроз округ Константиновка је ка Доњецку прошла колона тенкова дуга више километара. За распоређивање на фронт близу Курахова припрема се око 30 тенкова, око Красногоровке се концентрише људство и материјал, наставља се са појачавањем групације непријатељских снага у округу Волноваха, југозападно од Доњецка су примећени САМ системи "Бук". Генерално, непријатељ процес повлачења тешког наоружања користи за прегруписавање својих снага и прикупљање резерви за настављање војних дејстава високог интензитета. Наравно, ова активност непријатеља за војну команду Новоруских оружаних снага није тајна.

Студенти ствараоци развијају нове дизајне за производе "Калашњикова"


Руски Концерн „Калашњиков“ је објавио резултате првог конкурса за најбољи дизајн лаког наоружања међу студентима и дипломцима на Московској државној академији индустријске примењене уметности „Строганов“.

Конкурс су организовали Концерн „Калашњиков“ и Академија „Строганов“ да би развили иновативне програме и нове технологије, а такође се радило на подстицању развоја и имплементацији пројеката дизајна. Поред свега, такмичење је додатно унапредило и још више развило образовање студената.