Руске кадеткиње скакале падобраном при брзини 380 км/ч (видео)

Једанаест кадеткиња  Више ваздушно-десантне командне школе „Генарал армије Василиј Филипович Маргелов“ у Рјазању скочило је падобраном из стратешког авиона Ил-76 у централној Русији у петак. Пре скока из ИЛ-76 при брзини од 380 км/ч, свака кадеткиња је морала да изврши пет припремних скокова из мањег авиона Ан-2 при брзином од 75 км/ч.

Пуковник Касад: Свакодневни живот за време "примирја"


Месечак дана после потписивања другог Минског споразума, који је довео до сада већ трећег примирја, можемо видети прилично познату нам слику.

1. Делимична размена заробљеника. Хунта, као заробљенике, опет користи цивиле, обично осумњичене за подржавање Новорусије, обичне људе који се у ДНР и ЛНР враћају са траговима мучења и премлаћивања.
2. Интензитет војних дејстава је знатно смањен, сада видимо више чарки и гранатирања уместо фронта у ватри. Иницијатива у бизнису кршења режима прекида ватре припада хунти, која стално испробава одбрану НОС код Широкино, Пески и Бахмутке.
3. Повлачење тешке ариљерије НОС је практично у завршној фази. На другој страни, хунта наставља да вара, прераспоређује артиљерију на линију фронта уместо да је повлачи.

Касад ТВ: Преглед вести из Новорусије за 6. и 7. март


1. У Новогригоровки пронађено велико камуфлирано пољско складиште муниције.
2. Комисија ОЕБС-а која је радила на новом терминалу Доњецког аеродрома дошла под удар тенковске ватре.
3. Исплате прокијевским екстремистима на терет европских пореских обвезника?
4. Портпарол тзв Антитерористичке операције рекао да се подаци о дебаљцевској операцији могу користити у програму обуке у војним школама.
5. Још један састанак Савета безбедности УН претворен у напад на Русију и окршај.
6. Константин Косачов изјавио да би Русија могла да подржи независност ДНР и ЛНР.
7. "Нормандијска четворка" разматрала ситуацију у Донбасу.
8. Радикали на челу са Олегом Љашком опет прекинули говор председнице Народне банке Валерије Гонтареве.
9. Експлозија у Харкову.
10. Дмитриј Јарош присвојио кола Виктора Јануковича.

На паради за Дан победе биће и најновија руска хаубица


Тајно пројектоване  хаубице 2С35 Коаличија-СВ отпремљене су у Москву да би биле представљене на војној паради. Према ранијим извештајима, Уралском заводу за саобраћај у Екатеринбургу (део предузећа Уралвагонзавод) је наложено да у 2013/2014. години произведе 12 (дванаест) комада самоходних хаубица 2С35 Коаличија-СВ које ће бити спремне за учешће на војној паради 9. маја 2015. године. 

Руски космички центар за обуку космонаута набавља авионе Јак-130

 Јак-130
Руски космички центар у Звезданом граду ће за специјалну обуку космонаута набавити последњу верзију домаћег авиона Ил-130.

Начелник Центра за обуку космонаута Јуриј Лончаков изјавио је: "Припремили смо предлог Федералној космичкој агенцији Русије за набавку новог авиона за обуку. Уместо авиона Л-39 "Албатрос"који је у употреби, увешћемо Јак-130, нови модерни авион за обуку, а ИЛ-76 ћемо заменити савременим авионом ИЛ-476. Такође ћемо набавити ново возило за превоз посада до свемирске луке ВосточниСви предлози у вези са овим су подробно образложени".

Пуковник Касад: О покушају убиства Мозговоја


Увече 7. марта на интернету су почеле да се појављују вести о покушају убиства команданта бригаде "Дух", Алексеја Мозговоја. Ово је порука активисте Гљеба Корнилова:

"Покушан је атентат на Алексеја Мозговоја!"

У Алчевску је дигнут је у ваздух аутомобил са командантом бригаде. Активирана су три усмерена експлозивна пуњења. Алексеј Борисович је задобио лаку тангенцијалну рану од гелера у главу. Пружена му је прва помоћ и сада је добро.

Према прелиминарној верзији, употребљене су МОН-мине са усмереним дејством.

Ажурирано: Као што бива, помогли су случајност и људски фактор. Прва експлозивна направа активирала се секунду прерано да би нанела највећу штету. Зато је експлозија погодила предњи део аутомобила, а не путнички простор у којем је био командант бригаде.

Информација је 100% тачна, нажалост"
, каже Гљеб Корнилов.

Алексеј Мозговој преживео атентат (видео)


Алексеј Мозговој, командант бригаде "Дух", лакше рањен у покушају атентата на њега, обратио се народу Новорусије. Не Луганске Народне Републике и Доњецке Народне Републике, већ Новорусије.