Пуковник Касад: Дестабилизација старог светског поретка


Британски министар спољних послова Филип Хемонд је одржао говор у Лондону у којем је поново говорио о дестабилизујућој улози Русије у украјинској кризи.

Поморски борбени хеликоптер Ка-52К извршио први лет

Фотографија: Вертолеты России

Руски борбени хеликоптер "Камов" Ка-52К је извршио први борбени лет са амфибијског возила, саопштзили су руски представници за штампу. Вежба је извршена 7. марта 2015.године и трајала 40 минута.

Модификовани хеликоптери Ка-52 "Алигатор" прилагођени су за базирање и дејствовање са бродова Ратне морнарице Руске Федерације типа "Мистрал" (од којих су два поручена из Француске), тако што имају могућност склапања носећих ротора и крила.

Novorossia Today: Према списку ДНР, 2000 припадника милиције, поличких затвореника и цивила чека размену


У Доњецкој Народној Републици теку активне припреме за размену заробљених припадника милиције - како је, према извештају дописника НТ, комесар за људска права ДНР, Дарја Морозова, саопштила на конференцији за штампу.

Хитно: Стаљин се вратио!


Овога пута су Црвене Рује прешле Рубикон црвену линију! Сад се види да је руска агресија нешто сасвим друго.

Слободни свете, чувај се!
Ссстаљин се вввратио!!!


Пропаганда: Руски невидљиви авиони и умеће уредниковања

Прво да честитамо западним пропагандистима и њиховим овдашњим измећарима: урадили су добар послић, најпре са телалењем вапаја Бжежинског да Русија хоће да нападне НАТО, што је био знак да, међу осталима, Блумберг крене у акцију, са чланком Russia's 'Dark' Warplanes Are Spooking Europe, што су после разрађивале преститутке и већег и ситнијег калибра - редом и по целом свету, а од овдашњих да наведемо само Блиц - Blic Online | ALARMANTNO Ruski nevidljivi avioni prete Evrop и Вести -Vesti online / Vesti / Svet / Ruski nevidljivi avioni seju paniku po Evropi. С тим, а и то треба рећи, Блиц је био професионалнији и навео је извор, истина једва приметно, али ипак, док се други или нису тиме замарали, или су били сумњичави према пословичним Власима.

Разумећете (и стидети) и без превода: Serbia: NATO Victim In 1999, NATO Military Colony In 2015

North Atlantic Treaty Organization
Military Liaison Office Belgrade

March 9, 2015
Allied Joint Force Command Naples Commander visits Serbia

Adm%20Ferguson%20visits%20MLO%20BelgradeBELGRADE, Serbia: Commander JFC Naples, Admiral Mark Ferguson, paid an official visit to Serbia during which he met with Minister of Defense Bratislav Gasic and Chief of Defense Ljubisa Dikovic to discuss mutual relations and future activities.

Admiral Ferguson said that NATO and Serbia are successfully cooperating through various Partnership of Peace mechanisms, and noted that the recently adopted IPAP agreement provides space for deepening relations and practical cooperation. The Serbian officials noted that Serbia appreciates NATO’s assistance in improving capacities for participation of its soldiers in EU and UN peacekeeping missions, and added that the Serbian Armed Force’s cooperation with KFOR is excellent on all levels. 

Подкаст X22: Наставак дедоларизације...

Ћирилизовано: Само да подсетимо на подкаст као вредан извор информација. Кад возите, лешкарите или радите нешто по кући - информишите се. Штета што у Србији практично нема такве производње.

 

De-Dollarization Continues, China And Russia Prepare To Drop SWIFT – Episode 612

Више од 100 оклопних возила допремљено је у Летонију, НАТО вежба мишиће у Европи (ВИДЕО)

Главни борбени тенк "абрамс", за америчке трупе послате на Балтик у склопу НАТО-ове "Операције Атлантска решеност", напушта луку у Риги, 9. март, 2015. (Ројтерс(Инц Калнинс)
Летонија је потврдила да су јој Сједињене Америчке Државе испоручиле више од 120 оклопних возила, укључујући тенкове. Представници Министарства одбране Летоније изјавили су да су достављени тенкови типа М1А2 „Абрамс“ и оклопна возила М2А3 „Бредли“.

Летонски министар одбране Рејмонд Вејонис је упућивање америчких тенкова и оклопних возила дочекао са добродошлицом, и на Твитеру написао: "Присуство наших савезника (САД и НАТО) у Летонији је потврда солидарности и безбедности у региону."