Украјински парламент одбацује Мински споразум


Месец дана по постизању Минског споразума маске падоше. Ново оружје стиже, амерички инструктори у Украјини, одобрен је кредит ММФ-а. Време је вратити се убијању деце Донбаса. Где су санкције Кијеву?

Да ли неко још верује да ће се исти они који су пре годину дана изабрали бомбе уместо разговора сада преметнути у миротворце? Нема другог избора у алтернативној стварности коју перпетуирају украјински медији. Нема другог избора за ултранационалистичку кијевску владу, као што ни Хитлер није имао избора. Она мора да прати програм. Она разуме само језик силе. Тек када Новоруске оружане снаге уђу у Кијев нешто ће се променити.

Једини разлог с којег су направили "ратну паузу"  јесте тај што су уништени, и физички нису могли да га наставе. Али то више није проблем, захваљујући Американцима, који једва чекају да убијају Русе.

Да ли ће Европа отворити очи и схватити какав је монструм уз њену помоћ створен?

Михаил Рјабов за Политнавигатор:

Врховна рада је одбацила Мински споразум и Доњецку обећала олују

Врховна рада је у уторак вече, после једнодневних преговора иза затворених врата, изгласала резолуцију о Донбасу, а у ствари, документ који крши Мински споразум. Прво, украјинска страна је пробила рок за усвајање закона. Друго, посланици су одбацили могућност дијалога Кијева са ДНР и ЛНР, проглашавајући републике - "окупираним територијама". Треће, украјински парламент је апеловао на Савет безбедности УН са предлогом да се пошаљу мировне снаге, чему се милиција противи. Шта више, представници Петра Порошенка су обећали да ће војска утерати украјински ред у Доњецк и Луганск.

Опрема за информативни рат: Доступан је Сербиан 2015.1

Доступне су за преузимање ажуриране ИСО слике оперативног система Сербиан ГНУ/Линукс, које ће се водити под ознаком 2015.1. Повод за образовање нових слика нису само исправке у матичној дистрибуцији, већ и то што су поједине прединсталиране апликације у међувремену добиле нове верзије, као што су нпр. веб прегледачи. Ако сте први пут угледали ову вест, детаљне информације о издању можете прочитати овде.


Порошенко са румунским председником разговарао о могућности одмрзавања сукоба у Придњестровљу

Порошенко и Јоханис на (инсценираном) маршу солидарности "Ја сам Шарли"
Председници Украјине и Румуније су разматрали заједничке акције у одмрзавању придњестровског сукоба.

Си-Ен-Ен припрема америчку публику на рат


Коментар Пол Крејг Робертса на овај видео:

"Али данас се веома реална опасност надвила над све америчке градове, а саветник за националну безбедност је не примећује. Проблем претњи из Вашингтона проистиче из сатанизације Русије и њеног руководства... Волф Блицер (Си-Ен-Ен, 13, марта) је искористио најаву једне информативне емисије за пропаганду која као да је стигла право из Трећег рајха или, можда, Орвелове "1984". Русија је представљена као огромна и агресивна војна претња. Екран је био преплављен испаљивањем ракета и асортиманом разних америчких "генерал Стренџлава" који захтевају да се према руској опасности примене прокативне мере. Блицерова емисија је део оркестриране пропагандне кампање чија је сврха да Американце припреме за сукоб са Русијом." - Cable Criminals – LewRockwell.com

Денис Пушилин: Закон о посебном статусу Донбаса je са Порошенковим изменама практично укинут

Изјава званичног представника ДНР у Трилатералној контакт групи у Минску, Дениса Пушилина:

" Текст Закона Украјине о специјалном статусу Донбаса, који је усвојен у септембру прошле године, у целости кореспондира са преговарачким тачкама Доњецке Народне Републике  и Луганске Народне Републике, објављеним 01.09. 2014. године и признатим од њихових представника у току минских консултација. Сваки амандман на овај Закон, на Порошенкову иницијативу, који не буде договорен са нама, републике неће признати. По нашем мишљењу, они су у правном контексту бесмислени, а политички - ништавни. Осим тога, амандманима се директно крше дух и слово Минског споразума - Протокол од 05.09.2014, као и сет мера од 12.02.2015. Мински процес је у ствари прекинут, јер је Закон о специјалном статусу Донбаса, који је његова основа, практично укинут Порошенковим амандманима. Порошенко избегава, oтеже и отворено хоће да се надмудрује. Он не поштује нити жели да поштује народ Донбаса. Стога ће добити рат, и он ће бити кривац за нове жртве. Турчинов и Јацењук ће такође бити одговорни за наставак рата, јер учествују у смишљању нових Порошенкових трикова, који за циљ имају рушење Минског споразума."

Јутро после нереда: Константиновка, град духова (видео)


Јутро после нереда, Константиновка изгледа као град духова, јавља РТ. Људи се крију у својим кућама, страхујући од одмазде и хапшења. Према РТ, жена коју је прегазио МТ-ЛБ је умрла у болници.

Немири су почели када је жену са двоје деце прегазио један МТ-ЛБ  у пуној брзини и са пијаним украјинским војницима. Жена је са двоје деце стојала на тротоару. Осмогодишња девојчица, Полина, издахнула је на лицу места.

Месне прокијевске новине "Провинција" ћуте о немирима, ограничавају извештавање на саму несрећу и - окривљују: "Разјарена гомила тражи да рат и, као пре годину дана, смрт у лику Русије походи нашу област."

Константиновка: "Пуцај да убијеш" наређење украјинској полицији после немира изазваних убиством осмогодишње девојчице

Полицији је наводно одобрено да користи бојеву муницију, јер су се тензије у источноукрајинском граду Константиновка распламсале, после гажења осмогодишње девојчице оклопним возилом Украјинских оружаних снага.

Напетост је букнула када су украјински војници, возећи кроз Константиновку великом брзином, изгубили контролу над својим оклопним возилом и њиме улетели међу пешаке, ударили жену са бебом у колицима и убили девојчицу.

Пуковник Касад: Лакше је ликвидирати Украјину него вратити Крим

Поводом фришких претњи Запада упућених Русији.


"Новорусија тудеј" и "Пуковник Касад": Константиновка


У Константиновки побуна против украјинског окупатора

У Константиновки, на 50 км северно од Доњецка и окупираној од Украјинских оружаних снага, после инцидента од 16. марта у којем је украјинско оклопно возило прегазило двоје деце и две жене, избили су масовни нереди. Осмогодишња девојчица је умрла, а жена, тетка убијене девојчице, повређена и пребачена у болницу, где је умрла.