САДА И ЗВАНИЧНО: Американци јесу глупи


Американци имају склоност да буду пуни себе, поготово млади људи. Међутим, да ли имају право на то? Према шокирајућим новим извештајима из Службе за образовно тестирање, Американци стари између 20 и 34 година су далеко иза младих у другим индустријализованим нацијама по питању математике, писмености и технолошког знања. 
 
Иако Американци сада више него икад похађају колеџе, пад интелектуалне моћи се наставља. Шта ово говори о њима? Нажалост истина је да Американци јесу глупи. Њихов едукациони систем је пропаст и млади људи већи део свог слободног времена проводе зурећи у телевизоре, компјутере или мобилне уређаје.

Према извештају из Службе за образовно тестирање (ЕТС), Американци са завршеним четворогодишњим колеџом су на истом интелектуалном нивоу као млади у Јапану, Финској и Холандији, који имају завршену само средњу школу.

Американци рођени после 1980. заостају за својим вршњацима од Аустралије до Естоније. Тестирање је бодовало писменост и рачун, а људи из 22 земље учествовали су на њему.

Пуковник Касад: У ослобођеном Логвинову (видео)


Овај дугачки видео практичноо је наставак фото-репортаже о уништеном селу код којег је одлучена судбина дебаљцевског обруча: Ћирилизовано: Пуковник Касад: Дебаљцево после борби (видео). На самом почетку је снимак неколико трофејних тенкова - за оне који не могу без видеа о трофејима. Видео снимци остављају болнији утисак него фотографије...

У Одеси почела друга фаза тзв. антитерористичке операције

У Одеси је 21. марта почела друга фаза "антитерористичке операције" (АТО) - како је саопштила прес-служба обласне управе Службе безбедности Украјине (СБУ).

СБУ с поносом прича о "обављеном послу". Претпретресна истрага је завршена и 18 кривичних тужби је поднето суду, против тридесеторо људи оптужених за умешаност у наводне злочине "сепаратизма и тероризма".

Поред тога: "У поступку обласне управе и њених иследника је још 29 кривичних предмета, од којих ће пет ускоро бити предато суду", рекла је шеф прес-службе Ана Шевчук.

Пропаганда: Кад су богаташи постали "креатори послова"...

Џорџ Карлин
Ћирилизовано: Да, за овај блистав производ духа биће вам потребно познавање енглеског језика. Не богзанакакво, али ипак. Понешто је и грех преводити...

РЕЧИ ЗНАЧЕ - ПРОПАГАНДИСТИ ТО ДОБРО ЗНАЈУ: У временима када је мучење "унапређена техника испитивања", када су богаташи постали "креатори послова", побијена деца "колатерална штета"... добро је сетити се сјајних речи покојног, великог, Џорџа Карлина.

Џејмс Квин

Украјински олигарси највећи донатори Клинтон фондације


"Зиро хеџ": Откривене финансијске везе Клинтон фондације са украјинским олигарсима

Откривене су јаке финансијске везе Клинтонс фондације са олигарсима који протурају блискост Украјине са ЕУ.

Између 2009. и 2013. године, дакле и у време када је госпођа Клинтон била државни секретар САД, Клинтон фондација је примила најмање 8,6 милиона долара од Фондације Виктора Пинчука, према подацима Пинчукове фондације из Кијева. Фондацију је основао господин Пинчук, који је богатство почео да ствара са фабриком цеви и у два наврата био изабрани члан украјинског парламента. Господин Пинчук је заступник блиских веза Украјине и Европске уније.

Пред данашњи политички ремонт Француске


[spiegel.de] – Angst vorm Triumphmarsch der Rechten (Страх од тријумфа деснице)

Данас, у недељу, у Француској се одржавају регионални избори. Једини који се стварно плаше од Марин Ле Пен су уредници "Шпигла". Погледајте те стотине коментара читалаца и видећете да се обичан Немац уопште не боји француског национализма и да га чак поздравља. Према анкетама, Марин Ле Пен ће победити и, буде ли заиста тако, ови избори би могли бити одскочна даска за Марин Ле Пен председника Француске 2017. године. "Шпигел" и европска левица представљају је као "екстремну десничарку" што би да Француска, или оно што је од ње остало, буде што францускија. Шпигл жели да се Француска преда исламу и да то буде "мејнстрим". Коментари показују да јој Немци желе супротно.