Поводом пада хеликоптера – Разговор са пуковником Милорадом Ђошићем, пилотом (аудио запис)


Снага Народа, Гнев Србије 20.03.2015.

People Love Me! (Serbian Version)

Александар Јовановић - Ћирилизовано: Мислим да је довољно без превода. Поздрав Наталији. Само да кажем да јој се допада руска ТВ серија "Родина" после које је уследила ова... размена љубазности, да Натали о томе говори овде.

People Love Me! (Serbian Version)

I keep forgetting to tell you about this very cool thing that happened. Remember when I got all excited and wrote a post about finding out the release date for a Russian TV show I’m totally obsessed with called Rodina? Well, some random Serbian guy named Aleksandar translated my post into Serbian on his blog! I don’t read Serbian well (and by that I mean basically not at all), but I’m pretty sure he said some nice things in the first paragraph where he introduces me and my blog. Aleksandar, if you’re reading this, thanks! And I hope you’ll come back to my blog and read more of it. (I make a valiant attempt to read yours. I understand probably one word in ten, but that’s okay.)

Published by

Natalie K.

Banker. Aspiring diplomat. I like good things like foreign languages (I speak Russian!), history, writing, reading, playing violin, and knitting. I have a fabulous blog about all of the above.

Шта се чека господо генерали, хеликоптер се срушио одавно


Невиђена је брука али и неодговорност да у другој деценији 21.века већ петнаест дана изостаје обавештавање јавности о тако тешком ванредном догађају са смртним последицама, као што је удес хеликоптера Ми-17 Војске Србије, у којем је страдало седморо људи. Скривање иза тужилачке истраге не само да је мимо закона и прописа, већ је крајње дегутанто и непоштено према породицама погинулих али и према целокупној српској јавности.

Да видимо, строго искуствено и без апострофирања питања министарских и осталих притисака, планиране медијске експлоатације догађаја и маркетинга у вези са тим, политичке и друге позадине, шта је све морало из војничког угла да претходи одлуци министра одбране о ангажовању хеликоптера, а затим, које мере су били обавезни да предузму органи Војске Србије, како би се задатак успешно извршио или одбило извршење истог на основу чињеница.

Одговори се, без чекања Тужилаштва и некаквог одобрења, а ради истинитог информисања јавности морају што пре дати на следећа питања: