петак, 10. април 2015.

Преглед руске блогосфере за 10. априлЈурасуми: Разоружан батаљон Организације украјинских националиста

Припадник батаљона ОУН се вајка како им је 93. бригада дала ултиматум да предају оружје. Две стране "преговарају". Истовремено су и јединице "Десног сектора" напустиле фронт. Да ли синоћна пуцњава има везе са разоружавањем добровољачких батаљона на фронту?

Алтернативни медији говоре истину о Украјини

Амерички колумниста који пише о међународној политици Патрик Л. Смит је на Светском руском форуму говорио о стању медија, демократије и империје Сједињених Америчких Држава.

Патрик Л. Смит о међународној политици пише за "Салун" и аутор је књиге "Time No Longer: Americans After the American Century" (2013). Био је шеф дописништва "Интернешенел хералд трибјуна" у Хонгконгу, а онда у Токију од 1985. до 1992., сарадник је публикација "Њујоркер", "Њујорк тајмс", "Најшн", "Вашингтон квотерли" и других.

Кључне тезе у Смитовом интересантном говору:

- Амерички медији имају нездрав однос са политичким снагама још од 1898. године и првих империјалистичких авантура САД.

- Можете имати или демократију или империју, не може истовремено обоје.

- Можете имати или нормалну штампу или империјалне амбиције, не може истовремено обоје.


Мозговој: Поступаће се оштро и са овдашњима и онима са стране (видео)

Алексеј Мозговој "Моторола"
Поступаће се оштро и са овдашњима и онима са стране - нећу да криминалци владају Алчевском

Алексеј Мозговој је на састанку са радницима канцеларије Јавног тужилаштва у Алчевску и истражитељима Јавног тужилаштва Луганске Народне Републике изнео план заједничког деловања у чувању реда у граду.

Алексеј Мозговој је подсетио на чињеницу да је Алчевск мање трпео од других градова, међутим, он не жели да криминалци владају градом.

Радомир Драгице и Томислава Николић: Каквих 'леба и игара - баханалија и Дизниленда!

За два дана два бисера Радомира Николића. Нада есенесоваца... Ма није за шалу, саучешће Крагујевчанима.

БАХАНАЛИЈЕ Орада и 31 врста вина за Николићеве госте

 


За прославу Дана града, Ђурђевдана, градоначелник Крагујевца Радомир Николић одлучио је да се бахати о трошку грађана.

Николић је, како сазнаје „Блиц”, расписао вишемилионску јавну набавку за луксузне хотелске апартмане и собе, 117 различитих јела и 99 пића, међу којима 31 врста вина.

Све то у времену опште штедње и Владине политике стезања каиша, коју је и сам најавио када је дошао на власт у Шумадији.

Град, тако, конкурсом тражи хотелске услуге, које подразумевају апартмане и собе са француским лежајем, као и угоститељске, од хладних и топлих предјела, супа и чорби, преко главних јела до посластица.

Колико људи намерава да угости Радомир Николић, син председника Србије и шеф Извршног одбора СНС, засад није познато. У конкурсној документацији се тражи да хотел мора да буде удаљен највише три километра од центра града, да има ресторански део за 300 гостију, као и посебан ресторан за 50 гостију и салон затвореног типа за 20 људи.

А да ће Дан града у Крагујевцу да протекне бахато, јасно је из Николићевог списка за храну.
Неке од ставки хладног предјела су три врсте пршуте, крашки врат и кулен, док су у топлом предјелу пуњени шампињони, поховане палачинке и паприке на кајмаку. После пет врста супа и чорби, следе главна јела, где их је 14, од телеће натур шницле, преко карађорђеве, до бифтека и роловане јунетине. Ту је и 15 специјалитета сa роштиља, а ни печење неће да фали, па су на менију прасетина, телетина и јагњетина.

Ко воли рибу неће да пати, јер ту су морски плодови, орада и бранцин. Салата има 13 врста, четири врсте пица, шест врста паста и рижота. Посластица је 12, пецива четири.
Када се једе, треба и да се залије, па је ту, поред вина, 10 врста пива, четири врсте вискија, седам врста ракија, као и 27 других алкохолних пића.

Има и сокова, 15 различитих, али и две врсте енергетских напитака.

У конкурсној документацији, у коју је „Блиц” имао увид, представљен је пример уговора где за 100 гостију треба да се издвоји око 4,5 милиона динара, без ПДВ-а. То значи да је сваког госта градска власт спремна да плати 45.000 динара, и то без урачунатог пореза.

Рок за пријављивање на конкурс је истекао у понедељак и, како сазнаје „Блиц”, у игри су два хотела, а одлука ће бити донета у наредне две седмице.

Гладна деца

Док се припрема „гала прослава“ Дана града, у народним кухињама се храни 400 грађана Крагујевца, међу којима је 270 деце, као и 60 беба млађих од годину дана. За њихову исхрану током целе године се издваја 16 милиона динара, и спреми се сваког дана 700 оброка.

Р.Николић: Дизниленд искључиво из страних улагања

KРAГУJEВAЦ - Градоначелник Kрагуjевца Радомир Николић изjавио jе да ће локална самоуправа наставити да преговара о изградњи Дизниленда у том граду, и нагласио да се он не би градио средствима градског буџета, већ из страних улагања.

Николић jе, гостуjући синоћ на Tелевизиjи Kрагуjевац, рекао би таква инвестициjа покренула туризам, угоститељство и хотелиjерство, као и да би се на jедно радно месту у самом парку, отворила три нова.

Наглашаваjући да Дизниленд не прави само велике паркове, већ и мале, тематске паркове, Николић jе рекао да jе градска управа на ту идеjу дошла после састанка са председником Британско-српске привредне коморе Полом Дзаџом у Kрагуjевцу, пре око два месеца.

"Рекао нам jе тада да морамо да учинимо нешто радикално, нешто несквадишање што би Kрагуjевац издвоjило на мапи источне Eвропе, и разликовало град од десетине хиљада других у источноj Eвропи", навео jе Николић.

Градоначелник jе додао да jе градска управа, потом, о томе озбиљно размишљала и схватила да не поштоjи такав забавни парк у источноj Eвропи, коjи би привукао туристе са целог Балкана.

"Oнаj ко jе покушао ту идеjу да исмеjе нема поjма о чему говоримо и размишљамо", навео jе Николић и додао да ће град и даље преговарати на ту тему.

фото Танјуг, M. Mиливоjевић/архива

За Ћирилизовано и Магацин приредио: Александар Јовановић

 

Кијевска хунта покренула напад великих размера управо на православни Васкрс

 

„Све у свему, можемо рећи да је прекид ватре готов – цео фронт је под ватром, и артиљеријском. Јуришне трупе непријатеља су кренуле ка предњој линији.“

Доњецк под ватром

Ратни дописник „Степ“ извештава:

Опет гранате звижде по градовима Донбаса. У Доњецку се чују сирене амбулантних возила. Под ватром: Кијевски округ, село Октјабрски. Гладкова, рударско насеље Панфилов, Северни, Путиловка.