Пресловљавање или кад се ћирилице дохвати штеточина (пример)

Александар Јовановић: Уредничко /администраторско биће које овако у ћирилицу пресловљава текст објављен на латиници не да не доприноси српској култури и српском писму већ је штеточина. Опањкавање због "пропуста"? Никако, само кап је прелила чашу, јер бахату аљкавост на истом месту (и многим другима) гледам сваки дан.

Нови докази да су напредне древне цивилизације заиста постојале

(Фото: http://www.arheo-amateri.rs/)

Што ако је све што смо учили о пореклу цивилизације погрешно? Било то због тога што су одређени делови наше историје намерно скривени, или због тога што имамо још пуно тога да откријемо и саставимо истинску причу о нашој прошлости, нова археолошка и геолошка открића откривају да су софистициране цивилизације вероватно постојале још у праисторији.

Све до недавно, археолошка заједница се држала стајава да су почеци људске цивилизације започели након последњег леденог доба, које је завршило око 9.600 година пре нове ере. Сви људски преци пре тога се сматрају као примитивни, нецивилизовани ловци-сакупљачи који су били неспособни за комуналне организације и архитектонски дизајн. Тек након леденог доба, када се огромни ледени покривач који је покривао већи део Европе и Северне Америке отопио, наши људски преци су почели да се развијају и усавршавају пољопривреду, стварајући сложене привредне и друштвене структуре, око 4.000 година пре нове ере. Археолози верују да су први градови настали око 3.500 година пре нове ере у Мезопотамији, а убрзо након тога, у Египту. На европском континенту, најстарије су мегалитске грађевине настале око 3.000 година пре нове ере, а популарни Стоунхенџ датира између 2.400-1.800 година пре нове ере.

То је отприлике уобичајена хронологија која се учи у школама и у коју се у модерном друштву верује. Праисторијске цивилизације попут Атлантиде сврставају се у митове.

Све до сада. Ново истраживање открива да су цивилизовани људи живели на Земљи још у праисторијско доба.

“Све што смо учили о пореклу цивилизације може да буде погрешно. Старе приче о Атлантиди и осталим великим изгубљеним цивилизацијама праисторије, које археолози сматрају митовима, могу да се покажу за истините. ” говори Даннy Натаwидјаја, др.сц., виши геолог из истраживачког центра за Геотехнологију на индонезијском Институту Науке.