Пред полазак у Москву на Параду победе 9. маја: О поздраву наших гардиста са три прста


Гледајући њихову слику где у авиону поздрављају наш народ са три раширена прста десне руке, заиста сам био пријатно изненађен знајући уједно да ће бити негативних реаговања на овај поздрав. Таква реаговања су делом злонамерно усмерена и на критику наше Војске.

Иако сам раније писао на тему Карактеристична поздрављања код нашег народа, ево неких садржаја на ту тему, како би она била јаснија нашим читаоцима, те да на тим основама оцењују поздрав наших гардиста. Њима пожелимо срећу и успешан наступ на тој величанственој Паради победе.

Deep Resource: О "мистралима", жабољубима и руским носачима авиона


Амери се могу поносити собом, доказали су да своје жабољубе и даље држе под тоталном контролом.

"Француска планира да плати што Русији не испоручује наручене носаче хеликоптера "мистрал": вратиће уплаћених 800 милиона евра и са 300 милиона евра компензирати друге руске трошкове - цитирају француски медији изворе из владе." - ​France will pay €1.1 bn to Russia for cancelled Mistral ships - report — RT News

"Мајмунчад што ждере сир и вечито се предаје" још једном је потврдила своју репутацију. Да је ту Де Гол...

Да ли ће Русија стварно градити флоту суперносача авиона?

© Sputnik/ Oleg Lastochkin
Планове руских војних званичника за изградњу суперносача авиона разматрају и у земљи и у иностранству. Међутим, та идеја може имати и своју практичну страну.

Нови чланак Њусвика распламсава гласине од марта месеца да Русија гради нови суперносач авиона. У чланку се напомиње да Русија нема стратешку потребу за суперносачем и да би такав пројекат био расипање средстава.

Али има два разлога с којих би Русија могла да стварно жели носач: потпуно нова стратегија која би уследила после завршетка садашњег програма донаоружавања и замена старог "Адмирала Кузњецова"