Амерички избори - смртна опасност за цео свет

Џон Касич - пореклом Хрват, избор хазарске мафије за америчког потпредседника
Пре две недеље, на састанку глобалних "фиксера", које кадкад називају "владарима из сенке" или "Хазарском мафијом", да се после намештених председничких избора 2016. године придружи "још једном Бушу", бившем гувернеру Флориде Џебу Бушу, да владају Америком, изабран потпуно непознати гувернер Охаја, Џон Касич (иначе пореклом Хрват - прим. прев.).

Украјина: Национална гарда дневно зарађује на десетине милиона гривни на блокади Донбаса


Економска блокада Донбаса омогућава Кијеву да зарађује на десетине милиона гривни, изјавио је председник Народног савета Доњецке Народне Републике, Андреј Пургин.

"Пропуштање једног камиона с месом на контролном пункту Националне гарде кошта 150,000 гривни. Национална гарда дневно зарађује десетине милиона. То значи да нам је храна, ако је имамо, често и дупло скупља него у Украјини. У ствари, блокада доводи до виших цена и слабог избора производа. Са лековима је још горе, многи уопште нису доступни" - рекао је Пургин у програму руске новинске службе.

Јармулка новинарство (ажурирано)

Александар Јовановић: Српски медији о протесту етиопских Јевреја извештавају као да се ради о обичном "проблему дискриминације и интеграције у израелско друштво". Али, то је новинарство с јармулком. Јер, према једном старом извештају Форбса, гласила које се никако не би могло назвати антисемитским,

 "У Израелу живи неких 130,000 Етиопљана, већином Јевреја. Њихова заједница има већу стопу сиромаштва и незапослености у односу на остало јеврејско становништво. Прошле деценије је стопа наталитета етиопских Израелаца опала за најмање 20 одсто. Њихови заступници сада тврде да је пад наталитета резултат наметнуте контроле рађања етиопским имигранткињама."

Или, када на разумљив језик преведемо наслов "Israel Forcibly Injected African Immigrants with Birth Control, Report Claims", значи да је

 Израел присилно стерилисао имигранткиње из Африке.

Чија је то пракса? И да ли би се доњи текстови могли сврстати у нацистичку/ционистичку пропаганду? Новинари "друге Србије" су се до скора китили разним "тренинзима", поштовањем "међународних медијских стандарда" и припадништвом белосветским НВО, али изгледа да су сада на реду јармулке.

А што се тиче другог чланка, односа Израела према Палестини и Палестинцима ... за сада је довољна илустрација: