Јелена Милић, на бранику отаџбине: Србија на мети меке моћи Русије

А. Јовановић: Иде уз претходни чланак. А и да се мало разонодите...

Јелена Милић, директорка Центра за евроатлантске студије, Београд
Запад посебну пажњу посвећује настојањима Русије да заустави даљи процес проширења евроатланске заједнице либералних демократија, у који су укључене и земље Западног Балкана, каже експерт за трансатлантске односе, Јелена Милић.

Како о нередима у Балтимору извештавају Си-Ен-Ен и РТ


Зверињање у Балтимору је почело одмах пошто је полицијска држава у суботу увече тамо увела полицијски час. Међутим, медијско покривање насиља зависи од тога која компанија извештава.

На пример, када Си-Ен-Ен покрива хапшење црнца, видео извештај почиње са снимком полусвесног човека на земљи док новинар спекулише о могућности да човек несвестицу симулира.

"Армата" - прве икада фотографије високе дефиниције најновијег руског "хардвера"

"Армата" - основни борбени тенк / Фото: Министарство одбране РФ
Руско Министарство одбране је први пут, серијом фотографија објављених на свом сајту уочи Параде победе у Москви, потпуно открило нови "Армата" тенк.

Све претходне фотографије које су медији објавили приказивале су Т-14 "Армата" са куполом преко које је пребачено заштитно платно. Сада је Министарство одбране објавило слике тенка, као и других оклопних возила, у високој дефиницији, са кратким описом - сваком да види и преузме.