Руси, браћо, срамота је

Александар Јовановић: Да не бих рекао и коју превише, само ћу вас замолити да погледате каквим се српским језиком Амбасада Руске Федерације у Републици Србији обраћа Србима и свим грађанима Србије. Ни реч нисам изменио, само сам испод текста додао снимак странице (коју ће ваљда упристојити, ако надлежна бирократија у амбасади ради и викендом, у шта сумњам).



Велика прослава Дана Победе на отвореном

 

Драги српски пријатељи!

Амбасада Русије у Србији и Руски дом позивају свих за заједничко славље на отвореном!

9 маја 2015. године на Тргу Републике Београда ће се одржати велика прослава 70. годишњице Дана Победе у Другом Светском рату. Прослава ће почети у 9.00 ујутру са директним преносом Параде Победе на Црвеном тргу у Москви преко РТС-а. Парада ће се емитовати на великим екранима испред Народног музеја. Видећете сву војску и технику Русије као и достојанствене српске гардисте у свечаном кораку. Параду на Тргу Републике ће такође гледати ветерани СУБНОР-а и ветерани Другог Светског рата из Русије, који су стигли да прославе Дан Победе заједно са братским саборцима. Након Параде они ће се обратити присутним.

За одушевљење српског народа из Русије су дошли уметници са посебним програмом поводом прославе Дана Победе. На сцени код екрана ће наступити популарни певач Дмитриј Јуртајев, певачица и композитор Натаља Власова, дует руских хармоникаша виртуоза Александра и Сергеја Бородина, хор Московског техничког универзитета „Гаудеамус“, хор руских сународника, дечији хор Школи при Амбасади Русије и многи други. Руским уметницима ће се придружити познати српски глумац Милош Биковић, победница фестивала руске културе Александра Димић, као и хор „Слависта“ Београдског универзитета.

Екране неће се гасити. Биће лепа прилика да уживате у војним архивским хроникама ратних година, у класичним совјетским играним филмовима о Великом Отађбинском рату. Снимак Параде ће се поново емитовати на Тргу Републике још два пута за оних, који су били спречени да дођу ујутру. Славље на отвореном ће трајати читав дан до 20.00 увече.

Озбиљне оптужбе: ОУН климатском преваром до превласти


Саветник аустралијског премијера оптужује Организацију уједињених нација да преваром хоће да успостави нови светски поредак, под својом контролом.

Климатске промене су превара иза које стоје Уједињене нације с циљем да докрајче демократију и успоставе ауторитарну власт, тврди главни пословни саветник аустралијског премијера Тонија Ебота.