Јадна, јадна Македонија: „Дипломате у Скопљу појачавају дипломатске напоре“

Напомена преводиоца: Не помаже што смо ми све ово искусили и још трпимо. Када прочитате овакве изјаве мука вам је. Бахатост, лицемерје и подмуклост су сада на делу у Македонији, али, што рече Вејн Мадсен, за надати је се да су браћа с југа „свесна улоге сорошита у изазивању насиља у њиховој земљи, и што су спремни да му се супротставе“.

Дипломате у Скопљу појачавају дипломатске напоре

 

Пише: Насер Пајазити


jess-baily-001
Амерички „амбасадор“ у Македонији, Џес Бејли

Представници западноевропских дипломатских центара и из САД су интензивирали дипломатске активности у БЈРМ, после сукоба у Куманову између полицијских снага и оружане групе.

Дипломате из САД, ЕУ, Велике Британије, Немачке, Француске, Италије, НАТО и неколико других земаља су имали састанке са председником Ђорђем Ивановим и премијером Николом Груевским. Амбасадори позивају на нормализацију стања и покретање политичког дијалога између свих релевантних страна у земљи.

Вејн Мадсен: У Македонији је у току обојена револуција сорошита

Вејн Мадсен је и аутор чланка-упозорења, објављеног још у фебруару ове године: Викторија Нуланд покушала да у Скопљу организује репризу Кијева

Следећи?
Ђаволски план да се дестабилизује Македонија помоћника државног секретара Викторије Нуланд, америчког амбасадора у Македонији Џеса Бејлија, и македонских "социјалдемократских" опозиционих лидера Зоран Заева и Бранка Црвенковског - људи који би се могли назвати "Арсенијем Јацењуком и Петром Порошенком Македоније" - ушао је у критичну фазу: чланови наводно распуштене Ослободилачке војске Косова (ОВК) су повећали терористичке упаде на македонску територију, са територије Косова.

План америчког Стејт департмента и македонских марионета као што су Заев и Црвенковски је стварање ситуације у којој ће демократски изабрана влада премијера Николе Груевског и председника Георгија Иванова бити свргнута у побуни коју су организовали богато плаћени агенти Џорџа Сороша. Пучисти, укључујући и оне који су постали познати широм Македоније као "сорошити", надају се да ће заменити опредељену за независност Владу Македоније са владом која ће отказати пројекат гасовода Турски ток, пројектованог за транспорт природног гаса у Средњу Европу, из Русије преко Турске, Грчке, Македоније, Србије и Мађарске; и у преговарима са Грчком, Европском унијом и НАТО-ом окончати коришћење назива државе "Македонија", чиме ће обезбедити брз улазак Македоније у ЕУ и НАТО; и удовољити жељама албанских националиста у Албанији и на Косову, да области са албанском већином у Македонији одвоје од земље и придодају их "Великој Албанији".

Заблуде о Линуксу

Врло често, када се у разговору дође до појмова ГНУ/Линукс и слободни софтвер, можете да чујете мишљења која ће неупућене и неинформисане особе одвратити од покушаја да пробају неку Линукс (Linux) дистрибуцију. Овом приликом желимо да бацимо светло на најчешће недоумице које окружују Линукс (у даљем тексту, ради једноставности, уместо ГНУ/Линукс дистрибуција користимо термин Линукс иако он означава само кернел оперативног система), али и остале слободне оперативне системе и слободни софтвер у целини.

Линукс је тежак

Један је од првих „аргумената” који се појаве у дискусији, а најчешће долази од оних који су неком приликом пробали одређену дистрибуцију Линукса, али из неког разлога то није ишло како су они мислили да треба. Једно ваља разјаснити на почетку – Линукс НИЈЕ Виндоус и мада са другим модерним оперативним системима дели неке заједничке карактеристике, функционисање и начин рада се разликују. Почетници често долазе са предзнањем и навикама које су стекли на Виндоусу и очекују да се и Линукс понаша на исти начин па из тог разлога најчешће произилазе проблеми. Саветујемо вам да се прво информишете о Линуксу пре него кренете „грлом у јагоде”, може вам касније уштедети доста живаца и времена.