Председничка библиотека у Руском дому у Београду

У новоопремљеном Мултимедијалном центру Руског дома у Београду отворена је електронска читаоница „Председничке библиотеке“.

У једној од постојећих читаоница библиотеке Руског дома монтирана је опрема, која ће се користити у настави руског језика. Уз помоћ најсавременијих технологија омогућен је отворени даљински приступ интернет базама података. Руски дом сада има могућност да организује интернет конференције, семинаре и да користи различите изворе информација.
Мултимедијални центар библиотеке Руског дома активно ће се користити у раду Центра у сфери популаризације културе Русије, ширењу руског језика и руских образовних услуга.

Први корак било је отварање електронске читаонице „Председничке библиотеке“. Успостављена веза са читаоницом, даје могућност нашим корисницима да одавде, из Руског дома користе информације ове престижне руске библиотеке.

Кина у Африци

Ћирилизовано: Да ли сте прочитали DIVIDE ET IMPERA“ – Велика афричка стратегија Сједињених Држава? Ако нисте, прочитајте, биће вам јаснији бес, односно "забринутост" Америке због присуства Кине у Африци, посебно у Џибутију. Онима који владају енглеским језиком препоручујемо и чланак China To Build Military Base In Africa Next To Critical Oil Transit Choke Point, који доњу вест разрађује не само са геополитичког, већ и економског аспекта.

Али за право разумевање односа Запада према Африци незаобилазно штиво је Африка Француској још увек плаћа колонијални порез - на "бенефите француске колонизације" 




Пекинг: Кина жели да више делује на Рогу Африке

Кина је спремна да на Рогу Африке пружи већи допринос миру и стабилности у, саопштио је Пекинг у понедељак пошто је председник Џибутија за АФП рекао да су преговори о кинеској војној бази у току.

"Одржавање мира и стабилности у региону је у складу са интересима многих земаља", рекла је портпарол министарства спољних послова Хуа Чунјинг.

Изашао "Коначни лексикон Израела"! (видео)


Купите га пре него што га забране!!!