Кијевска хунта пакује кофере

Бегство. Кратка реч и опис стања у ком се налази елита Украјине. Страни саветници напуштају хунтину владу, бизнисмени извлаче новац.

Пре неколико сати, искрена душа Јанике Мерило није више могла да поднесе сав јад Украјине и естонска цурица напусти дужност министра привреде. А њен случај није први ове врсте. Пре тога су оставке поднели укроамериканац Александер Боровик и Грузијац Џаба Ебаноидзе. Чак је и птица јастреб Џон Мекејн имала довољно мозга да одбије сарадњу са Порошенковим режимом.

Хоакин Флорес: Срби и Македонци заједничким снагама против америчког хаоса

"ВМРО-ДПМНЕ са коалиционим партнерима вечерас одржава митинг под слоганом "Јака Македонија!". Према првим проценама, преко 90,000 грађана учествује на највећем митингу у историји Македоније, а очекује се да ће их бити и преко 100,000." - Република Online |

Све фотографије са скопских "Анти-Мајдан" демонстрација су продукција Република Online, а видео нам је љубазно уступила RT.



Како је најављено, скопске демонстрације се одржавају да покажу како садашња влада и поред проблема има већу подршку него што је имају они који протестују против владе.


А у вези јучерашњих протеста (Флоресов текст је на Fort Russ објављен у касним вечерњим сатима 18.маја, мисли се на "сорошитске" протесте - прим. прев.) напоменућемо једну изузетно важну ствар: како су нам потврдили извори са терена, а и на основу искуства са шаблонима обојених пролећа, људи су јуче на протест изашли из различитих разлога, у вези актуелних проблема које су покривали македонски медији, од којих су неки стварни проблеми, а друге су произвели прозападни медији и НВО које у Македонији оперишу на "грантовима" са Запада.