недеља, 07. јун 2015.

СИРИЈА: „Вајс њус“ или како добри исламисти кољу зле исламисте (видео, фото 18+)

Напомена: Читаоцима скрећемо пажњу да фотографије заиста јесу „узнемирујућег садржаја“. Чланак је производ сајта Vice News, медија од оних који се ослањају на „крви, крви, још и више меса“ не би ли привукли што више читалаца, али никако такозваног алтернативног медија, у смислу да није прост ПР званичне политике. Напротив, читава ова прича има за циљ да пренесе мејнстрим поруку: нису сви борци што се у Сирији боре против Асадовог режима лоши исламисти – они које Запад спонзорише су добри, мада жестоки момци, само ето, у борби против зле Исламске државе понекад се служе њеним средствима.

Фото: news.vice.com

Сиријски побуњеници одсекли главе борцима Исламске државе

Коалиција бораца је у четвртак одбила напад Исламске државе, а онда, прослављајући, показивала главе милитаната Исламске државе – како кажу присталице опозиције.

Фото: news.vice.com

Све се десило око и у граду Азаз, близу границе са Турском. Исламска држава је наводно планирала да са камионом изведе самоубилачки бомбашки напад на положаје побуњеника, као припрему за већи напад. Побуњеници кажу да им је то било дојављено, па су се сакрили и чекали.

„ИД је прошле ноћи послала камион са самоубицом на Савран, који је на линији фронта поред Азаза, али ми смо добили податке о тој операцији“ –  један човек који ради за опозиционе снаге у Азазу каже за Vice News. „Па смо камион нанишанили ракетом… Затим су ухваћени борци који су пратили камион.“

Некима, ако не свима, касније су одсечене главе.


Последњи чин грчке трагедије

Извор: Sex, Strauss-Kahn and a Greek Collapse | Opinion | The Moscow Times
Deep Resource: Атина је већ одложила плаћање ММФ-у и сад очајнички покушава да са Бриселом разговара о седам милијарди долара а да не направи никакве уступке. То показује да је крај Грчке на видику. Чак су и Јункер и Шулц, који у евроциркусу показују највише разумевања за муке Грка, изгубили стрпљење. Нема више места за европске концесије, нека буде банкрот. Нема другог решења. Грчка није у стању да се самореформише. Европа нека организује хитну помоћ, тако да ти људи имају бар за храну када грчка држава пропадне. Требаће године и године да Грци, који су некада зарађивали 25,000 евра годишње, дођу до 15,000, и то ако им се посрећи. Али ће прво дотаћи дно, тамо где је Украјина.