Глас Америке: Сиријска војска убила 100 Ал Нусриних милитаната и повратила ваздухопловну базу

Борци лојални сиријском председнику Башару ал-Асаду у војним возилима и тенковима на периферији Даре, после поновног стицања контроле над Деир ал-Адасом, градом јужно од Дамаска

Сиријски опозициони активисти кажу да влада поново има потпуну контролу над ваздухопловном базом на југу, коју су пре неколико дана заузеле побуњеничке групе које подржава Запад.

Борци алијансе "Јужни фронт" су из ваздухопловне базе Ал Тала у области Свеида побегли у петак, после тешког бомбардовања од стране владиних снага - саопштава Сиријска опсерваторија за људска права.

Група из Велике Британије није навела број жртава, али државна Сиријска арапска новинска агенција (САНА) тврди да је убијено најмање стотину, како их назива, терориста, и да је десетине оклопних возила уништено када су владине јединице одбиле неколико напада на аеродром.

Инополис, руски град будућности (ВИДЕО)

"Innopolis University" ?!
Инополис је потпуно нови, али град у духу великих руских пројеката из совјетских времена. Смисао Инополиса је да подстиче потенцијал иновација у Русији преокретањем "одлива мозгова". У њему ће моћи да живи и ради до 155,000 људи. Окосница града је Универзитет Инополис - први руски ИТ универзитет.

САД опкољавају Русију лабораторијама за испитивање биолошког оружја

Reuters / Regis Duvignau
САД ометају међународни рад на уништавању биолошког оружја и гледају да друге државе укључе у тајно истраживање болести као оружја, којим саме доказано јадно рукују - оптужује Москва.

Оптужба за слабо руковање биолошким оружјем упућена од руског Министарства спољних послова се односи на недавни извештај да је америчка војска грешком испоручивала живи антракс. Пентагон је прошле недеље признао да су узорци изазивача веома опасне болести - живог бацила антракса послати у најмање 51 лабораторију у 17 америчких држава и три стране земље.