Ђорђо Наполитано: Русију није могуће изоловати

Ђорђо Наполитано
Изоловати Русију није могуће, јер би то имало тешке последице, рекао је бивши председник Италије Ђорђо Наполитано. Данас је немогуће прибегавати казненим стратегијама или изолацији Русије - немогуће је јер Русија неће дозволити да буде изолована и потражиће друге партнере", рекао је Наполитано за "Коријере дела сера".

Према Наполитану, Запад греши у односима са Москвом када "не користи пун потенцијал установљених продуктивних опдноса са Русијом да би се постигло политичко решење у Украјини, једино могуће на основу примене Минског споразума" - преноси новинска агенција. Раније, бивши премијер Италије и бивши председник Европске комисије Романо Проди је говорио против настојања Запада да изолује Русију. Додали бисмо да су о истој теми говорили и руски политичари.
Алексеј Пушков

Јутјуб канал "Русија инсајдера" премашио милион прегледа!


И тера даље!

Као уредник видео програма РИ-а, желим да се најпре захвалим нашем преводилачком тиму којим руководе Јохана Ганјукова, Рајли Вагемен и Чарлс Баусман, као и Џонију Озану, Вику Адамсу и другим сарадницима.

Ваши прилози ће нам помоћи у стварању још више и још оригиналнијег садржаја. Замолићемо вас и да се претплатите на Јутјуб канал "Русија инсајдера" и да делите наше видео снимке на друштвеним мрежама.

Ако имате идеју или предлог како да унапредимо наш и ваш канал, или ако сте заинтересовани за волонтерску сарадњу - молим вас да ми се јавите е-писмом. Хвала!

Најпопуларнији снимци на Russia Insider - YouTube:

"Блиц" ужаснут српско-руским пријатељством и сарадњом

Ћирилизовано: Ово доле само за себе говори, не треба му коментара. Као што не може бити ни сажаљења - о колегијалности да не говоримо - за саучеснике у оваквој делатности, када их Рингиер Спрингер Србија третира као марву.


BAHATO Kraljevački funkcioneri deset dana u Rusiji o trošku građana 


Predsednik Skupštine Kraljeva Sreten Jovanović i savetnik gradonačelnika za kulturu Miloš Milišić proveli su deset dana u Rusiji - o trošku grada. 

Na otvaranju Dečkeg festivala u Uavrovu: Jovanović i Milišić (prvi i drugi zdesna)
 
Oni su putovali u grad Uvarov na Dečji muzički festival „Kadetska simfonija“. Iz gradske kase plaćene su im avionske karte od po 200 evra, a biće im isplaćene i dnevnice - po 650 evra, što je izazvalo podeljena reagovanja Kraljevčana. 

War News Update: Исламска држава побеђује у рату на друштвеним мрежама

Screenshot PBS
Њујорк тајмс: Исламска држава Ирака и Леванта добија рат на друштвеним мрежама, закључак је САД - ISIS Is Winning the Social Media War, U.S. Concludes

"Вашингтон - Интерна процена стејт департмента даје туробну слику о труду Обамине администрације и њених савезника у борби против пропагандне машинерије Исламске државе, и осликава издељену коалицију немоћну да пренесе своју поруку.