Николај Стариков о Путиновој украјинској стратегији (ВИДЕО - обавезно погледати)

Николај Стариков, наравно, говори на руском, али имају и енглески титлови са сјајним преводом. Нећемо вас задржавати додатним напоменама, јер мајсторској једноставности Старикова нису ни потребне.

Ипак... Кад Стариков прича како је Запад слободној Индији створио анти-Индију тј Пакистан, Кини супротставио анти-Кину (Тајван), Украјини наменио улогу анти-Русије... не може човек да се не запита - а шта је анти-Србија? Одговор је очигледан, нема дана да га Црвени Хрвати/Милогорци/Натогорци не потврде.

Новинар из Лавова Елена Бојко чита буквицу украјинским пропагандистима

Елена Бојко

Ћирилизовано: Наслов са Јутјуб странице Русија инсајдера преведен је скоро дословно. Али новинар Елена Бојко је очитала буквицу ОГРОМНОЈ ВЕЋИНИ новинара, не само преституткама (1) украјинских нациста. Елена Бојко, змај-новинар, заслужује да буде методска јединица наставног програма сваке праве новинарске школе.

Кијевска стамбена зграда у пламену (ВИДЕО)


Призор је стварно страшан. Са места догађаја стизу контроверзне вести.

И као да то није довољно, складиште бензина опет гори.

Јацењук: Мински споразум неспроводљив ако је украјинска војска слаба

Јацењук на брифовању новинара у кијевском Дому синдиката

Украјински премијер Арсениј Јацењук је у недељу изјавио да Мински споразум не може бити испуњен ако су Украјинске оружане снаге слабе, и да Кијев због тога од Сједињених Америчких Држава тражи несмртоносно оружје.

"Ми тражимо одбрамбено, а не офанзивно оружје", рекао је Јацењук за украјинску телевизију Канал 5. "Кунемо се да покушавамо да проблем (Донбаса) решимо једино дипломатским средствима... али дипломатама је потребна помоћ."