Гугл тајно убацивао прислушкиваче у сваки рачунар са Хромом


Јуче је изашла вест да је Гугл тајно убацивао прислушкиваче у сваки рачунар са Хромом, и тако прикупљао аудио податке. У практичном смислу то значи да је Гугл себи узео за право да слуша сваки разговор у свакој соби у којој неки уређај "тера" Хром, без икакве сагласности прислушкиваног. У званичним изјавама Гугл је порицао такву праксу, али практично потврђивао да то може да уради.

Изгледало је као само још један извештај о грешци (bug report). "Када покренем Хром он нешто преузима." После тога следе чудне статусне информације међу којима се истичу редови: "Микрофон: Да" и "Аудио снимање дозвољено: Да".

Дакле, Гугл је без одобрења убацивао "црну кутију" кода који је укључивао микрофон и активно прислушкивао просторију.

Радио Слободна Европа: Вучић Спреман да погне главу у Сребреници

Ћирилизовано: Ово је већ иживљавање. Да ли по наређењу или је лична иницијатива уредника или новинара који потписује овај текст америчке државне пропагандне куће и није толико битно, важна је порука - видите да вам са премијером радимо шта нам падне на памет, шта ви хоћете, престаните да се копрцате.

Што се тиче Вучића... њему више нема повратка. Да не прође као Ђинђић, изабрао је да буде крпа. А што се нас тиче - само наставите. И нарочито нам дајте још оваквих "поука". Јер ваша бахатост помаже да она маса, оно "гласачко тело" што је без главе гласало за Вучића и сличне, идиота па идиота, али са поносом бар у траговима, не буде више вама, окупатору, корисна. Наћи ће се за њу нешто и са ове стране.


Vučić spreman da pogne glavu u Srebrenici


Aleksandar Vučić je prelomio, spreman je da u Srebrenici oda počast žrtvama. Ako Bošnjaci budu želeli, premijer Srbije kaže da je spreman da ide u Srebrenicu 11. jula. To što je Vučić rekao još uvek nije potez koji bismo opisali kao brantovski, ocenjuju sagovornici RSE.

Citirajući Hemingvejevu izreku “Hrabrost je gordost pod pritiskom”, premijer Srbije Aleksandar Vučić preneo je javnosti da je u vladi, ali i sa predsednikom države dogovoreno da i pored toga što Srbija ne može da podrži predlog britanske rezolucije o Srebrenici, on lično spreman da 11. jula oda poštu žrtvama u Srebrenici.

Kao predsednik Vlade Republike Srbije spreman sam da pognem i da sagnem svoju glavu, da pokažem kakav odnos imamo prema nevinim srebreničkim žrtvama da bi Srbi, onih 99,99 Srba koji nisu učestvovali u takvom zločinu, mogli da idu uzdignute glave. To znači ako Bošnjaci budu želeli, ako to za njih ne bude predstavljalo dodatnu poteškoću biću spreman da odam počast žrtvama u Srebrenici”, rekao je Vučić.

Јеменски рат: Хути уништавају саудијске тенкове на територији - Саудијске Арабије! (ВИДЕО)

Хути борац (Photo by Khaled Abdullah/Reuters)

Реткост је да прави и нережирани снимак борбе није досадан. Зато што се друга страна не види, не види се стварно дејство сопственог оружја, а непријатељског по својим редовима чак и ако си снимио, наравно, нећеш емитовати... Овде то није случај. делом и зато што су саудијски тенкисти неискусни и, што рече један коментатор испод снимка на Јутјубу, крећу се наслепо и немају извиђача на узвишеном положају...

Srebrenica, Another Genocide Over SERBIAN Population

 Bill Clinton worships Al Qaeda terrorists in Srebrenica, Serbian Republic of Bosnia

In nineties, Srebrenica was the center of terrorist activities - « Jihad », the Muslim 28th Division under the command of Naser Oric Monster, with the participation of  mujahedeens  operated here, covered by UN and US forces. In 1993, The Embassy of Bosnia & Herzegovina, in Vienna, even issued the Bosnian passport to Osama bin Laden! Thus, Bin Laden became honored Bosnian citizen, under  blessings of the Bill Clinton administration.

The US diplomacy is still supporting the pro-Muslims' politics in the Balkans. Bil Laden was killed, but his mujaheedins can still freely work in Kosovo, Bosnia and Macedonia. How is that possible? The US diplomats want to dominate all Slavonic nations (Serbia, Russia, Romania, Bulgaria...) and they just use those Muslims ' populations as "useful idiots" to destabilize beautiful South Slavonic countries.

Батаљон "Торнадо" се затворио у базу и прети да ће употребити ватру против украјинске полиције


Припадници украјинског батаљона "Торнадо" су се затворили у бази која се налази у једној школској згради у Северодоњецку, у делу Луганске области под контролом Кијева, и прете да ће употребити оружје против радника Министарству унутрашњих послова Украјине који су послати да их умире, изјавио је у четвртак главни војни тужилац Украјине, Анатолиј Матиос.

Украјинску војску је револтирало сазнање да министар унутрашњих послова Арсен Аваков планира да распусти батаљон "Торнадо", рекао је Матиос у интервјуу за дневник "Украинскаја правда".

Нацистички пуч у Украјини почео ноћас?

© Александр Максименко/РИА Новости

Неонацистички батаљони "Торнадо", "Ајдар", "Донбас", "Кијев" и "Азов", сви предвођени бившим шефом Службе безбедности Украјине (СБУ), журно иду у правцу Кијева, због смене свог бившег патрона.

Данашња смена је шефа СБУ, Наливајченка, затекла неспремног, јер главни ЦИА-ин шпијун у Украјини није веровао да ће Порошенко ићи до краја". Наливајченку се такав сценарио није допао, па су његови људи на терену - "Торнадо" (очигледно онај део који није блокиран у Луганској области), батаљони "Ајдар", "Донбас", "Кијев" и пук "Азов" одмах кренули ка Кијеву. Тако извештава онлајн издање "Журналистичке правде" (Новинарске истине - прим. прев.) позивајући се на извор у Кијеву.