Мотивациони видео за пријављивање у Оружане снаге Руске Федерације


Пропаганда?!
Па?
Кад има шта да се пропагира - и треба да се пропагира.
Уосталом, пропаганда је оружје. Да ли је "добра" или "лоша" зависи од тога у које сврхе је користите.
И како! А ово је мајсторски.

Телеканал "Звезда": "Прихват рањеника" (војно-образовни видео)


У ствари, то је једна од емисија из серијала  «Военная приёмка», али Руси то стављају и на Јутјуб канал "Звезде", што је добро и за наше посленике војне медицине, лакше да се информишу о најновијим достигнућима својих руских колега.

Свет према Американцима

Без коментара и превода.

Свет према средњовечним Американцима

Извор: Richmond.edu

Војници КФОР-а се обучавају за борбу против... Срба? (Фото репортажа)

Ћирилизовано: За кога су ове палице и од кога се очекује да ће узвраћати молотовљевим коктелима? Да ли је чобанин есенесоваца обавештен шта његов господар опет спрема косметским Србима?


Тајлер Роговеј: Ово је најгора обука савезничких војника коју сам икада видео. Уопште не схватам како се ови момци не претворе у људски чипс. Показана вежба је део показне вежбе снага КФОР-а изведене у немачком Хоенфелсу, где се припремају ротирајуће мултинационалне снаге за Косово. Обучавај се док се бориш, бори се док се обучаваш - ваљда је то у питању.

Кинески поморски маневри у Јужном кинеском мору (ВИДЕО)

Кинески ракетни разарач "Харбин" (AP Photo)

Поред овакве ратне морнарице какву данас имају Кинези, нема тих филипинских, вијетнамских или јапанских шиптара који ће обављати прљав посао за Запад, посебно за Американце.

Доњецк под унакрсном ватром непријатеља


Ратна ситуација у Донбасу дуж целе линије фронта се погоршава из сата у сат. Минобацачка ватра, рика самохотки и размена митраљеске ватре најжешће су биле дуж линије раздвајања близу насеља Красногоровка и Старомихајловка која се граниче са доњецким реонима Петровски и Кировски, где су украјински пунитивци после размене артиљеријске ватре покушали да пробију линију одбране Војске Доњецке Народне Републике.

Украјинске снаге су у артиљеријском двобоју претрпеле губитке и потиснуте су. Пунитивци не крију намеру да опколе положаје Народне милиције и тотално их униште, да би даље напредовали ка граду.

ЕУропска стратегија Украјине: "Дај ми паре ил' ћу се убити" (ВИДЕО)


Естонски председник Томас Хендрик Илвес је на међународној конференцији о безбедности ГЛОБСЕК (GLOBSEC) у Братислави исмејао украјински захтев за чланство у ЕУ, изнет у форми ултиматума типа "Ако нас не позовете у ЕУ нећемо спроводити реформе".

Илвес је за такав приступ рекао да "није конструктиван" и да га подсећа на филмску сцену када пљачкаш прети да ће извршити самоубиство ако му жртва не да паре.