Папско лицемерје: Ватиканска банка главни акционар произвођача оружја "Пјетро Берета"

Ћирилизовано: Не вреди, да се разоткрију лаж и лицемерје у доба интернета тражи времена колико да се скува јаје. Па чак ни толико. Данас је објављена вест да је


Papa Franjo osudio vojnu industriju: “Proizvođači oružja ne mogu se nazivati kršćanima”

- што је учинио у недељу, а истог дана је изашао и текст који вам преносимо. Приметно је да је сачињен на брзу руку и да је незаокружен, али не смета, довољно говори.



Вероватно мало људи зна да је фабрика оружја "Пјетро Берета" (највећа индустрија оружја на свету) под контролом Holding SpA Beretta, чији је највећи деоничар, после Ђузепеа Уга Берете, Институт за послове религије (IOR) - познатији као Ватиканска банка, приватна установа основана 1942. године од стране папе Пија XII, са седиштем у Ватикану.

Али та прича има предисторију.

Санкције Запада позитивно утичу на привреду Русије

Извор: Cartoon Movement - The EU sanctions Russia Krimea binding to its territory

Западне санкције имају повољне ефекте на руску привреду и предузећа која послују на тржишту на којем се увоз супституише, рекао је у уторак секретар Јавне коморе Руске Федерације Александар Бречалов.

"Проширење санкција од стране наших западних партнера је до сада на нас деловало само позитивно", рекао је Бречалов новинарима пред пленарну седницу Јавне коморе.

"Што дуже санкције трају, предузећима боље, посебно онима која раде у области замене увоза", рекао је он. "Очигледно, процес замене увоза је у току, привредници су осетили шансу и могућности."

РТ: Полиција воденим топовима растерала преко 200 демонстарната у престоници Јерменије


Полицијско возило за сузбијање демонстрација млазевима воде растерује демонстранте за време протеста против недавне одлуке о поскупљењу електричне енергије - Јереван, Јерменија (Фото: Ројтерс / Варам Багдасрјан)

Полиција је у јерменском граду Јеревану ухапсила преко 200  грађана који су протестовали против повећања цене електричне енергије, пошто су одбили да се повуку, чак и после употребе водених топова. Повређених је било на обе стране.

Јерменска полиција је у уторак ујутру употребила силу, да растера неколико стотина грађана који су протестовали против повећања цена комуналија. Дневна тарифа електричне енергије порасла је за 40 одсто, док ће ноћна скочити за 50 одсто.

Пол Крејг Робертс: Грци сами траже пропаст

Томас Франк је пре неколико година објавио књигу "Шта се то дешава с Канзасом" ( What’s the Matter with Kansas), о Американцима испраних мозгова који гласају против сопствених економских и политичких интереса.

Тотална глупост популуса чини га немоћним пред алавима. Данас би Томас Франк могао да исто питање постави због онога што чини грчки пук. РТ је 22. јуна известила о великим демонстрацијама Грка у Атини, Грка који вију ЕУ заставе и захтевају да их њихова влада прода Тројци.