Правда.Ру: Дама с колачима Викторија Нуланд покренула револуцију у Јерменији

(Twitter / CSUN-ASA)

Полиција је брутално разбила неодобрене демонстрације у Јеревану, главном граду Јерменије. Садашње протесте у Јерменији води грађанска иницијатива "Не пљачки". Западни и украјински медији пишу да је Јерменија следећа земља која ће доживети "револуцију достојанства". Пета колона делује унутар јерменске владе.

Формално, протести су почели када су власти на захтев Електродистрибуције Јерменије (подружнице руске ОАО "Интер РАО" компаније ЗАО) подигле цену струје. Државна комисија за регулисање јавних служби је прошле недеље подигла цену киловата електричне енергије у Јерменији на 6,93 драма (око 5,7 рубаља, са ранијих 4,8 рубаља, односно 42 драма). Нова тарифа ће ступити на снагу 1 августа.

Русија: Елиминисање исламиста/џихадиста у Дагестану (ВИДЕО)

 
Топографска мапа Дагестана (Извор:Dagestan topographic map-ru - Дагестан — Википедија, слободна енциклопедија)

Република Дагестан - На територији округа Унцукул и Бујнакск 23. јуна око три сата ујутро изведена је антитерористичка операција ФСБ-а и Министарства унутрашњих послова који су проценили да се бандити налазе у селу Гумри. Одмах је изведен препад у ком су учествовали и неопходне спецназ јединице.

Исламска држава кује сопствени новац

Исламска држава је почела да кује сопствени новац: исламски динар. Вредност златног динара је, како је речено, 139 америчких долара.

Валута, израђена по узору на оригиналне динаре коришћене за време калифата Отмана 634.н.е., треба да има два златна, три сребрна и два бакарна новчића.

Подвиг "цигле": Ф35Б прошао први тест полетања са скакаонице! (ВИДЕО)

Звер - не боји се ни воде
Још која стотина милијарди долара и Запад ће назад добити нови авион за носач.


Саудијцима оружје и муниција најбоље служе за свадбе (ВИДЕО)

Национална гарда Саудијске арабије
Саудијска Арабија je други највећи увозник наоружања на свету. Купује све што Запад тражи да купе, чак има и војску, истина састављену углавном од Јеменаца и Пакистанаца (наравно, генерали су Саудијци), али...  да не знају како се води рат показали су претходних дана. Међутим, да воле да пуцају - воле, а како имају с чим, да пусте души на вољу ту су свадбе: