Саудијска Арабија и Русија имају више заједничког него што Ујка Сем мисли

© Sputnik/ Michael Klimentyev

Упркос ранијим трвењима између Москве и Ријада постоји могућност да два највећа произвођача нафте на свету, подстакнута геополитичком кризом, успоставе блискије везе, примећује канадски новинар и дописник Кришчен сајенс монитора Фред Вир.

"Неки стручњаци уочавају знаке "партнерства у повоју" на крилима глобалних ветрова, партнерства у којем саудијска готовина Москви помаже да премости санкције Запада, док руско оружје, инжењерска стручност и дипломатска подршка новом и енергичном краљ Саудијске Арабије помажу да своју земљу одвикне од зависности од све некооперативнијих Сједињених Америчких Држава", истиче новинар.

И заиста, стручњаци указују да код саудијске краљевске породице расте незадовољство Вашингтоном. Осим тога, Ријад је револтиран ставом Вашингтона у погледу иранског нуклеарног споразума, јер још увек на Техеран гледа као на свог блискоисточног "архинепријатеља".

Novorossia Today: Српкиња у Оружаним снагама Доњецке Народне Републике (ВИДЕО)


Припадница народне војске која ратује под именом Багира гледала је у Србији вести и осетила дужност да оде у Донбас и брани руски народ.

Багира говори о захвалности Николају Романову који је слао руску војску да спасе Православну цркву. По њеном мишљењу, да није било Русије, ни Србије не би било. Багира каже да већина Срба Русе сматра браћом, да између нас постоји чврста духовна веза.

Пол Крејг Робертс: Грчка драма као могућ почетак краја Империје зла

На основу 90% пребројаних гласова, грчки народ је са 61% према 39% гласао за неприхватање последње рунде мера драконске штедње коју је ЕУ настојала да грчком народу наметне у корист једнопроценташа. Невероватно, али 39% их је гласало за интересе једнопроценташа, а не у свом интересу. Тих 39% показује да пропаганда ипак делује у убеђивању људи да гласају против властитог интереса.

Гласање није било гласање за излазак из ЕУ. Грчка влада се нада да ће уз подршку грчког народа отпочети нове преговоре са ЕУ и наћи уистину делотворно решење за проблем дуга. Европска унија се противи томе да грчки народ има право да штогод каже о својој судбини, па се неће, осим ако разум не превлада, обазирати на гласање, и задржаће крут став да се питање дуга може решити само под условима ЕУ. А показало се, савршено јасно, да су ти услови услови једнопроценташке пљачке грчке привреде.