Маша Гесен или Путину са таквим непријатељима пријатељи нису потребни

Маша Гесен (Извор: The Unz Review:)
Маша Гесен, андрогина симпатизерка Царнајева која своју децу дели са три мајке и петорицом очева (тако нешто, нисам баш пратио), и одлучан је непријатељ крвавог Путиновог режима, у Њујорк тајмсу пише:

"Када Руси оду у иностранство оно о чему пишу кући је сир. "Ово ми је први пут у Европу после свега што се догодило", написала је фебруара месеца на својој ФБ страници новинар и филмски стваралац Ина Денисова, критичар анектирања Крима. "И изузетно је емотивно. Наравно, не због тога што могу да видим историјске цркве и обилазим музеје, већ зато што у супермаркетима могу да видим сир. Моју малу горгонзолицу, мозарелу, мој мали грије, сав тај шевр и бри. Све сам их узела у наручје - нисам хтела да их делим са корпом, и кренула на касу." Где је, пише Денисова, почела да плаче. Свој ФБ пост завршава неком врстом манифеста еуропејства и питањем: "Je suis Charlie et je suis fromage (фромаж је врста француског сира - прим. прев.) Хоћу опет мој нормални живот - може ли бити да је нестао занавек?"

Тексашани страхују од инвазије америчке војске

Док се америчка војска припрема да у седам југозападних држава САД изведе једну од највећих вежби у историји ове земље, међу становницима Државе усамљене звезде расте забринутост да би федералне снаге - на челу са првим црним председником - могле да изврше инвазију Тексаса

© Flickr/ Morning Calm Weekly Newspaper

Многи Тексашани су крајње забринути због предстојеће војне вежбе под називом "Џејд хелм 15" (Jade Helm 15 - "Кормило од жада 15"), која ће трајати од 15. јула до 15. септембра. Становништво округа Бастроп сумња да постоји "тајни Обамин план" за инсталирање система надзора над становницима, пленидбу оружја и успостављање ванредног стања у целој држави - извештава Вашингтон пост.

— Laura Seay (@texasinafrica) July 5, 2015
Бивши градоначелник Бастропа Тери Ор верује да је узрок бурне реакције на војну вежбу чињеница да је председник Барак Обама афроамериканац, коме добар део становништва не верује због погоршавања економске ситуације у земљи и сматра да је председник углавном заинтересован за решавање проблема афроамериканаца и "илегалних странаца" (illegal aliens).

"Људи мисле да влада просто није на страни белог момка", каже Ор.

"Није добро како је негда било", каже садашњи градоначелник Бастропа Кенет Кеселус. "Средњој класи је све теже и све је малобројнија - неко мора да буде крив, а Обама је сјајна мета."