Нови видео снимак са места пада МХ17 и мучна, бестидна пропаганда британског "Гардијана"

Ћирилизовано: Ако сте мислили да нас од Британаца ништа више не може изненадити, јер смо у протеклих четврт века управо ми, Срби, на својој кожи осетили докле су у лажима и подметању у стању да иду - преварили сте се.

Јуче, 16. јула, пред прву годишњицу обарања МХ-17, објављен је никада раније виђен снимак са места пада малезијског авиона код Доњецка. И како је и зашта Гардијан то искористио (у колаборацији са Асошиејтед пресом Аустралије)? Наслов и текст већ довољно говоре, али обратите пажњу на то чега нема - видео није постављен, већ само линк и, наравно, писаније и пробрани кадрови који на први поглед могу бити у складу са оним што британска пропагандистичка олош поручује - да су се "побуњеници које подупире Русија" одмах дали у пљачку, а такви су, је ли, највероватније и побили невине путнике.

Гардијанов хуманоид иза оваквог нечовештва зна да просечног корисника онлајн медија слабо држи пажња, да се задржавање на једном чланку мери у секундама (о томе другом приликом, да сад не ширимо тему), да ће махом понети само утисак, а не закључак на основу анализе прочитаног и виђеног - при чему се пожељан утисак најефикасније намеће управо насловом, уводом и закључком и, наравно, пажљиво селекционисаним фотографијама - па је спаковао само оно што му колико-толико иде у прилог тезе, а видео, из којег нипошто не можете закључити оно што Гардијан поручује, просто изоставио, ослањајући се на то да ће читалац бити већ довољно згађен Русима, неће хтети даље да истражује.

Лукаво?

Исувише провидно - ако је још увек тачно да се Гардијан обраћа образованијем слоју читалаца. Али и корисно, са становишта газде овог, ипак недовољно обученог, техничара пропаганде, јер ће се на Гардијаново недело позивати разни белосветски блицеви и бееедеведесетвојке са читаоцима одавно испраних мозгова.

О гамади од аустралијских политичара нећемо трошити речи.

На крају превода је снимак целе странице оригиналног текста. За сваки случај, јер можда неко увиди да чланак није на потребном занатском нивоу, па ђубре повуче, јер доказа за непрофесионалност (дакле и неетичност) британских медија ионако има превише.

Предлажемо да прво погледате видео. На страници аустралијске куће која га је прва објавила више није доступан, али смо до њега дошли преко линка на Јутјуб из чланка Sensational video of Boeing 777 crash above Ukraine appears online - English pravda.ru

Када ће доћи крај наметнутој суровој штедњи и пљачкању Грчке?

Један мој пријатељ је још 2010. рекао да ће крај том злу бити када Грци упадну у парламент и испребијају и повешају чланове парламента.

Можда неће бити баш тако, али су, уопштено говорећи, могућа три исхода. Пошто увек има довољно посланика који су спремни да потпишу било какав споразум, без обзира колико лош био, јер они лично неће трпети, биће неопходно показати им пут кући.

Други могући исход проистиче из Шојблеовог плана. Чудно јесте, јер Шојбле је иначе прилично пунитативан, али је сад спреман да Грчкој понуди прилично убав споразум. Јако се трудио око њега, можда је још могуће да истера своје. До сада је Шојблеа највише оптерећивао факат да ће Грци споразум прихватити, ма колико био гадан. Тачно га видите како дума:


Телеканал "Звезда": Вежбе маневарске одбране десантних јединица

Оклопно возило скаче из авиона и из затрке бућ у воду.

Јесте, оваква продукција служи озбиљној сврси - не само да се учи свој војник и својим грађанима покаже ко их брани, већ и да потенцијални непријатељ види с ким би имао посла ако се дрзне да нападне - али, и опростите на личној црти коментара, нисам зато овај видео гледао три пута, већ што ме оклопно возило руских десантних јединица неодољиво подсећа на ћеркиног блесавог лабрадора. Не смем ни да помислим шта би било кад би видео ово чудно биће.

Иначе руски не знам. Има ли неко од читалаца "Ћирилизовано" и "Србин.инфо" ко би могао да одвоји времена за преводе оригиналних коментара испод видеа? Нема ту много посла, у овом случају:

Да ли смо добили алтернативу антибиотицима?

Др Марк Кук (Фотографија љубазношћу Универзитета Висконсин-Медисон)

Многи научни продори, укључујући и открићe пеницилина Алекандрa Флемингa, су се десили случајно, стицајем околности. Исто важи и за нове технологије којe би једног дана моглe да заменe употребу антибиотика у сточарству, а можда чак и код људи, за разне патогене клице при инфекциозним обољењима дигестивног тракта.