Амбасадор САД сутра стиже у Закарпатску област

Извор: MUKACHEVO.NET
Сутра, у уторак 21. јула 2015. године,  Закарпатску област ће посетити изванредни и опуномоћени (sic) амбасадор Сједињених Америчких Држава у Украјини, Џефри Пјат - сазнаје Mukachevo.net из владиних извора.

Дипломата планира да се у Ужгороду састане са лидерима области. Амбасадор намерава да чује мишљење локалних власти о овдашњој ситуацији. Нема сумње да је посета амбасадора повезана са недавним окршајем у Мукачеву.

Џ. Хоук: Његово Краљевско Височанство Пјат ће сутра дисати исти ваздух као смртници удаљене провинције трећеразредног вазала! Али вероватно не увиђа да овакве посете не доприносе јачању осећаја код обичних Украјинаца да је Украјина суверена и независна земља способна да сама одређује своју судбину.

Донбас из птичје перспективе

Извор: Путин не иска Донбас, а "замразен конфликт" | Ureport.bg

Читаоци траже да кажем нешто о недавним догађајима на фронту. Зато што има више гранатирања. С чиме је то повезано и шта се може очекивати? Даћу неколико назнака и касније изнети општу процену.

Гранатирање Доњецка и Макејевке. Уствари, обе стране изврћу истину. Једна страна каже да је милиција саму себе гранатирала, док друга страна тврди да је чиста као снег. Гранатирање је у последњих неколико недеља постало обичај.

Прво артиљерија једне стране нападне противничку артиљерију. Судећи по извештајима украјинских ремонтних постројења, артиљерија ДНР и ЛНР је била прецизна. Хунтине снаге су претрпеле посебно тешке губитке после 10. јула Користећи факат да  је Мукачево непријатељу одвратило пажњу, милиција је артиљеријом снажно ударила по његовим положајима. Узгред, тада је погинуо украјински пуковник Цисарук, командант Извиђачке јединице Оперативне команде Ракетних снага и артиљерије "Запад". Чини се да је артиљерија хунте, пошто је изгубила дуел, одлучила да узврати ударац.

ГМО соја акумулира канцерогени формалдехид

Револуционарнo новo истраживање открива да ГМО соја акумулира канцерогени формалдехид, што ставља под знак питања њену сигурност и идеју да cy ГМО биљке eквивалентне свом природном пандану


Systems Biology Group,  Међународни центар за интегративне системе : ГМО сојa акумулира формалдехид и ремети биљни метаболизaм, указује рецензирана студиjа, позивајући на утврђивање сигурносних стандарда 21.  века.

Нова студија, објављена у AGRICULTURAL SCIENCES-у, часопису  који преноси рецензије истраживачких студија, открива да генетски инжењеринг соје ремети природну способност биљке да контролише стрес, па тако поништава тренутни регулаторни оквир за храну и лекове који користи  "суштинске еквивалентности"  за одобравање генетски модификоване хране (ГМО) у  Управи за храну и лекове САД (ФДА).