Правда.Ру: У Европи направљен такмац прегледачу Тор

Фото: Архив Правде.Ру

У Европи се тренутно ради на софтверу аналогном Тору, који омогућава анонимну комуникацију. Нови систем ће имати већу брзину од свог прототипа.

У развоју учествују швајцарски и британски стручњаци. Успели су да открију како да уклоне несавршености Тора, као што је нагли пад брзине при већем порасту броја корисника.

Алтернатива под називом Хорнет ће моћи да податке преноси великом брзином, до 93Гб у секунди.

Софтвер Тор је направљен у САД и обухвата систем прокси сервера. Технологија обезбеђује анонимно сурфовање интернетом и друге спречава да знају и прате вашу локацију.

Бисери Виталија Кличка, великог украјинског говорника познатог и као Виталиј "Златни Језик" (ВИДЕО)

Од када је дошао са Запада да подржи промену режима и силом преузме дужност градоначелника Кијева, родом Киргиз а немачки држављанин Виталиј Кличко је међу становницима главног града познат по имену од миља Виталиј "Златни језик".

Истакнути украјински политичар своје лоше владање и руским и украјинским језиком обично објашњава дугим боравком ван земље. Међутим, тиме се не да објаснити његов енглески с краја видеа.

Да ли је или није било руске понуде помоћи Грчкој и умеће уредниковања

Злоупотребљено: Ципрас и Путин (Фото: kremlin.ru)

Када "угледни грчки лист" слаже (и лаж се прошири) да је Ципрас од Путина затражио 10 милијарди долара за штампање драхме, да их није добио, па онда, ето, шта ће, мораде да се обрати ЕУ и кредиторима, онда се то не може оправдати, али се може разумети, јер се брани не само изабрана власт своје државе, већ и национални понос, правда се због предаје.

Када медији типа Блица то једва дочекају и објаве, на пример, Cipras nije dobio rusku pomoć, pa prihvatio EU ultimatum?, и то се не може оправдати али разумети се да, јер и они делују у складу с интересима газде.

Када медији типа Б92 објаве Putin: Cipras nije tražio pare za drahmu онда останете у забезеку, али се обрадујете што је и тамо остало интелектуалног и новинарског поштења (бар у траговима), односно, што и код противника има занатски писмених који схватају да је пропаганда очигледним лажима контрапродуктивна, па кад се не може другачије онда објаве истину, макар то било у глуво доба и на забаченом месту.


Украјина: Полицајци америчке школе пребијају бескућнике


Свежи производи кијевске полицијске академије и америчких пара, четири полицајца пет минута туку бескућника - кад се усуде да му се приближе. На сву срећу не носе оружје, јер то би, с обзиром на праксу полиције Великог брата преко океана, могло да буде фатално по несрећнике на које се намере.