Нетанјаху оптужује Иран да ствара терористичку мрежу на пет континената

Експерт Биби © AP Photo/ Richard Drew

Бенјамин Нетанјаху тврди да су Иран и Хезболах створили светску "терористичку мрежу" која оперише у десетинама земаља

Тел Авив (Спутњик) - Иран и Хезболах су створили терористичку мрежу која оперише у десетинама земаља, и у европским - изјавио је у уторак израелски премијер Бенјамин Нетанјаху.

"Иран и Хезболах су организовали терористичку мрежу која покрива више од тридесет земаља на пет континената, укључујући и Европу - све земље у Европи", рекао је Нетанјаху током посете Кипру.

Његова изјава се поклапа са посетом високе представнице ЕУ за спољну политику Федерике Могерини Техерану.


Прва жртва подвођења Војске Србије: Лекарка ВМА умрла од маларије после мировне мисије

БЕОГРАД - Лекарка ВМА Оливера Јовановић преминула је након што је оболела од тешког облика маларије током учешћа у мировној мисији УН у Централноафричкој Републици.

Како је саопштило Министарство одбране, др Јовановић је примљена на Клинику за инфективне и тропске болести Војномедицинске академије 6. јула, у веома тешком општем стању са симтпомима и знацима отказивања више органа, а лечена је од најтежег облика маларије и компликација.

Хомосексуалцима дозвољено да буду вође Дечака извиђача Америке

Фото: АП

Одрасли хомосексуалци сада могу бити вође група америчких  Дечака извиђача.

Једна од највећих омладинских организација Дечаци извиђачи Америке (Boy Scouts of America) је укинула забрану таквих именовања.

Министарка Михајловић проверава да ли је министарка Михајловић приватнику поклонила 2213 хектара државне земље

Ћирилизовано: Ово се не догађа. Ружно сањамо.

Или је Србија толико "велика" и "доминантна" сила да може без проблема, чисто као фарсу, да посматра шта ради ТО, то што више није пука намесничка власт, већ малоумност на власти.

Како је могуће више трпети есенесовце - странку на власти - која од председника Владе Војводине Бојана Пајтића тражи да "каже грађанима када ће вратити отете народне паре Развојне банке Војводине", уместо да лопужи, ако је лопужа, пошаље полицију која је у њеним рукама'?

И како је могуће да... ма не верујем ни да пишем ово, да архилоповлук истражује/проверава сам починитељ лоповлука?

Ако ово прође, ако опет буде појео вук магарца, ми не само да немамо државу него нам и не треба, нисмо народ. Народ подразумева и личну и колективну свест о заједничком, а ако истрпимо оваква испољавања неурачунљивости и бестијалне алавости припадника "власти", онда смо тек неколико милиона магараца што се надају, сваки за себе, да неће проћи као магарци.

И још нешто, питање за "колеге" из "Данас"-а: тај жешћи фотошоп од "фотографије" З.М. и ситна словца... не пада ли вам на памет да сте таквим марифетлуцима постали саучесници лоповлука?


27/07/2015 19:40 | Čajetina, Beograd | Foto FoNet

Вучићева „велика“ и „доминантна“ војна сила


Александар Вучић је, након обиласка СДПР-овог погона „Борбени сложени системи“ у Великој Плани[i], сликајући се поред оклопног борбеног возила „Лазар 2“ у препознатљивом политикантском и предизборном заносу изјавио: „У овом тренутку смо доминанта сила у региону у овом сектору и имамо капацитета да се бранимо. Наш одговор и наша сила сувише су велики у односу на оне који би евентуално хтели да нас нападну.“

Да није у питању тако видљива измишљотина која носи озбиљне последице, ово би стварно била једна од најдуховитијих изјава премијера којима нас свакодневно обасипа последње три године. Само нам не рече који су то „они који би нас напали“ – када, како, којим снагама, са чим и где, као и на бази којих параметара и чињеница је одмерио однос снага? И како је извео закључак да смо „сувише велики“ и да смо „доминантна сила у региону“?!