Украјина:Повратак грузијских бојовника кући


Изгледа да Сакашвили није једини увоз из Грузије што треба да служи или америчким марионетама и ММФ-овим товљеницима - пучистичкој влади, или у "добровољачким бригадама" Украјине.



ММФ даје на знање: Српска привреда у плусу, а украјинска се стабилизује

ММФ: Српска привреда ипак у плусу

 

Међународни монетарни фонд констатоваће позитивна економска кретања у Србији и променити процену раста БДП-а на плус 0,5 одсто у 2015. години, сазнаје РТС. 

 

ММФ је већ променио своју првобитну прогнозу од минус 0,5 на нула.
Према недавној оцени председника Владе, Србија би ове године могла да оствари раст БДП-а између 0,5 и један одсто.

Томе у прилог иду кретања у првих седам месеци. Дефицит буџета од почетка године, закључно са јулом, креће се између 25 и 30 милијарди динара.

САД се припремају за неконвенционални рата против Ирана

Сиријски град Кобани за време америчког бомбардовања 18. октобра 2014. Фото: Ројтерс / Кај Фафенбах

Одлука Сједињених Америчких Држава да повећају продају оружја својим арапским савезницима у Персијском заливу значи да се Вашингтон припрема за неконвенционални рат против Ирана, каже амерички војни аналитичар из Калифорније.

Одлука да се убрза продаја оружја, коју је објавио амерички државни секретар Џон Кери у понедељак у Катару, донета је под интензивним притиском произраелског лобија у САД, рекао је Скот Бенет, бивши амерички официр и стручњак за психолошки рат.

"Ово је нека врста удовољавања хтењима Америчко-израелског комитета за јавне послове (AIPAC)", рекао је Бенет за Прес ТВ у понедељак.