Подржите "Русија инсајдер"! И придружите се!


Нећемо преводити, вама који сајт "Русија инсајдер" користите непосредно или можете сарађивати са колегама - међу којима има и Срба - превод није потребан:

Fort Russ: Наше јучерашње упозорење да се спрема употреба прљаве бомбе у Украјини је било оправдано

Фотографија: Служба безбедности Украјине

Јуче је наш Хоакин Флорес чланком Медијска припрема за нову осуду "русиштади" и "побуњеника" јавно упозорио да се спрема "лажна застава" употребом прљаве бомбе.

Показало се да је "теорија завере" била оправдана.

Зашто су Американци глупи?

Фотографија: Rex

Сајт "Квора", специјализован за питања и одговоре, покушао је да установи зашто америчке грађани углавном сматрају глупим индивидуама. Од читалаца је затражено да одговоре на питање зашто свет сматра Американце глупим, иако САД имају највећи БДП.

Видео интервју са најискуснијим оператером дронова у Србији

Позирање током летења. Вештина за прецизно и безбедно управљање дроновима не стиче се преко ноћи / Фото: Драган Трифуновић

Изврстан рад колега са Tango Six | Vazduhoplovni portal Srbije: текст, фотографије и видео у правој сразмери - права мултимедија. Video intervju: Šta najiskusniji operater dronova u Srbiji misli o prvom pokušaju regulacije DCV-a можете прочитати и погледати на извору, ми ћемо вам овде уз фотку понудити само видео интервју, да истакнемо медијску форму која, кад неко зна да је оствари, сасвим пристојно функционише и самостално, на телевизијској или интернет мрежи као носачима.

Трансродна Коштана


Ћирилизовано: Позоришни маг "Друге Србије", редатељ из Ниш Сандокан Младеновић Кокан, дошао је на генијалну идеју о трансродној Коштани, али... Геније је опет несхваћен.

Ево читавог текста медија на првој линији одбране "цивилизацијских вредности", плус видео особе Божо Врећо, која, како Сандокан каже:
"...жеља да главну улогу, улогу Коштане, поверим уметнику из Босне и Херцеговине, Божи Врећи, особи трансродног идентитета која својом појавом, талентом и животним ставовима представља све оно што Коштана треба да буде - оду слободи,  слободи сваке врсте љубави, слободи изражавања себе, слободи говорења на глас против свега онога што чини лажни оквир заједнице и света у коме живимо"...

(Чланак остављамо писму коме и припада.)