Руски цар Александар I деценијама живео као монах у Сибиру?

Нова анализа рукописа указује да је монархова смрт инсценирана, да би могао да се повуче и окајава грехе као свети старац

Цар Александар I и монах (Извор: Вести - Томск)

Већ дуго круже гласине да је Александар I инсценирао своју смрт и постао свети старац Фјодор Кузмич, познат и као Фјодор Томски.

Објашњење је да је цар желео опроштај због своје улоге, ма каква она била, или користи од деловања других, у убиству свог оца, Павла I, 1801. године.

Анализа Светлане Семјонове, председнице руског Графолошког друштва, указује на јаке сличности између рукописа Алекандра I и тајанственог монаха. "Добила сам рукопис Александра I када је имао 45 година, и још један узорак, рукопис старца Фјодора Кузмича", прича Семјонова. "Као графолог, запазила сам необичан стил оба рукописа."

Позив Српског удружења "Ћирилица" Београд својим члановима и пријатељима


Поштовани чланови и поштоваоци Српског удружења "Ћирилица" Београд,

радови око Српског културног центра одлично напредују захваљујући дародавцима, који су нам до сада обилно изашли у сусрет искључиво у материјалу. Набављене су керамичке плочице са потребним материјалом, ригипс плоче такође са материјалом, али и са мајсторима, дрвенарија са уградњом, осветљење, и сл.