Пуковник Касад: Русија никада неће окренути леђа Сирији

"Сиријски прозор" (Фото: Fort Russ)

У последње време оживљaвају приче о учешћу Оружаних снага Руске Федерације у рату у Сирији, на страни Асада а против Калифата. Истакао бих неколико ствари:

1. Није тајна да опстанак Асадовог режима зависи од помоћи коју Сирија прима од Русије и Ирана. Русија је у Савету безбедности УН блокирала увођење зоне забране летова и тиме обезбедила политички опстанак Асада и војну помоћ Русије, као и Ирана, и опстанак легитимне сиријске владе у војном смислу, владе која већ четири године опстаје упркос губитку неких територија. Асадов режим се показао сасвим способним и одрживим.


Укропски геније на делу - пропаганда мобилизације за Украјинске оружане снаге (урнебесни видео)


Изврсно! Само тако! Можете се кладити да је ово рад неког укропског пандана овдашњој есенесовкој бизоновштини, али непријатељу и треба пожелети што више таквог "мајсторства".

"Исламска држава против Христоса" (документарни видео РТ-а и... )


Почетком 2015. године, малом египатском селу Ал Ур нанет је жесток ударац. Исламска држава је убила 20 људи из села само зато што су хришћани. Сада њихове породице траже утеху у својој вери. Цела заједница убијене слави као мученике, и хришћани и муслиманске комшије подједнако оплакују своје мртве и осуђују убице. Преживеле растрже осећање кривице што су они остали у животу, али се диве храбрости  палих пријатеља. Тешка времена за село, но заједница налази утеху и понос у томе што су мученици у вери остали јаки до краја.

Кажњени због књига на ћирилици

Српска књижевна задруга, од оснивања, објављује књиге само на ћирилици, али помоћи од државе нема

Нина Новићевић и Драган Лакићевић

Српска књижевна задруга, основана далеке 1892. године, све своје књиге, у свим библиотекама, објављује искључиво ћирилицом. Упркос томе, од државе нема никакве помоћи. Министарство културе глуво је на вапаје из ове наше најстарије и најугледније издавачке куће. Српска књижевна задруга као да је кажњена што је српска и што књиге објављује на ћирилици.

Deep Resource: Доналд Трамп - амерички Милошевић


Раније сам Доналда Трампа називао америчким Путином јер се исто као и он противио глобалистичким плановима америчке мулти-култи елите.

Али има боље поређење: Доналд као амерички Милошевић. Као и Трамп, Милошевић је пре транзиције био припадник владајуће елите, па jе од боса југословенске комунистичке партије постао заштитник Срба. А када Трамп тражи затварање граница САД, он имплицитно заступа интересе европске Америке.

У Сирију стигло 40 припадника руске морнаричке пешадије


У Тартус и у руско морнаричко ремонтно постројење у том граду у петак ујутро стигао је контингент руске морнаричке пешадије од око 40 војника, који ће обучавати "Националне одбрамбене снаге" које су под цивилном управом и има их у више области Сирије, па и у Хомсу, Латакији и Тартуској гувернатури западне Сирије.