четвртак, 10. септембар 2015.

Духовност у Новом светском поретку - да ли ће папа бити првосвештеник Једне светске вере? (Први део)

Напомена преводилаца: Поштовани читаоци, пред вама је текст од марта месеца ове године. Но, сматрамо да је, без обзира на "шта је писац хтео да каже", добро полазиште за даље истраживање теме о новој, једној и јединој вери у једном и једином Новом светском поретку, па се надамо да ћете нам послати своје предлоге шта даље објављивати: радове домаћих и текстове страних аутора. Замолићемо вас да предлози из стране продукције буду на енглеском језику - знате већ како стоје сајтови иза којих нема разних вучића и петреуса...

Папа Франциско и Шимон Перес јуна 2014. год. Извор: UltimasNoticias

Прошлог септембра je бивши израелски председник Шимон Перес запитао папу Франциска да ли би руководио будућим „Уједињеним нацијама религија“, организацијом са неупитним ауторитетом да спроводи Божју вољу. Перес тврди да је глобализација вере, под једним светским ауторитетом, неопходна за борбу против тероризма. Да ли је ово концепт, који може имати огромне импликације, заиста заснован на мирољубивим идејама или се иза њега крије какав мрачан план?

Политички и економски моћници су већ дуже време одвојени од грађана и држава, а блиски глобалним организацијама. Како ове организације обликују нови светски поредак фаворизујући корпорацијску и финансијску елиту, народ се не пита много код доношења економских одлука које га погађају, поготово када га представљају политичари каријеристи одани глобалној елити.

Недавно су се појавиле назнаке да се религија глобализује, што тражи глобални политички ауторитет над светском духовношћу.

Novorossia Today: Путин ће разоткрити Обамину подршку Исламској држави у Сирији (ВИДЕО)


Извори из Вашингтона потврђују да се председник Обама противи интервенцији руског председника Путина против Исламске државе у Сирији и да, што се дало предвидети, покушава да подрије руске напоре. Обама је крајем прошле недеље преко државног секретара Керија руском министру спољних послова Лаврову поручио да се САД противе сваком облику руских војних дејстава у подршци Асадовој влади. Обама поручује да руска дејства не би била "продуктивна" и да би Русија уместо тога требало да се придружи "коалицији" под вођством Сједињених Америчких Држава. Приде, Бела кућа је наредила да се врши притисак на све америчке савезнике да Русији забране прелете авиона на путу за Сирију. Од Грчке и Бугарске је то већ захтевано.

Обама у Сирији иде право у Путинову замку. Руски председник Путин је већ одлучио да интервенише и сачува сиријску државу и Асадову владу. Руски војни "саветници" су већ у земљи, стиже и савремена  војна опрема, да би се Сиријцима омогућило да покрену конвенционални рат широких размера против Исламске државе. Према једном америчком извору, руске извиђачке беспилотне летелице већ мапирају територије под контролом Исламске државе, Нусра фронта и других побуњеничких група под менторством Запада. Обама ће се суочити са разоткривањем своје и америчке подршке Исламској држави или ће капитулирати и сложити се са руским операцијама. У сваком случају, Путин је донео одлуку и неће одустати, истиче ЛаРуш у Obama Walks into Putin Syria Trap | LaRouchePAC. Обама је немоћан да "хендлује" одлучно деловање Русије и на путу је да потпуно изгуби контролу над догађајима у Сирији. Путин је одлучио да збрише Исламску државу и Обама ту ништа не може.

Путинова дејства у Сирији у складу су са све чвршћом руско-кинеском сарадњом, што се и видело 3. септембра на победничкој паради у Пекингу, где је Путин све време био са кинеским председником Си Ђинпингом.

Ћирилизовано: Ови донбаски "побуњеници" баш несташни. Цар једно, они спомињу неке "саветнике". И то им мало, па данас објавили Од Доњецка до Дамаска: припадник народне војске ДНР вратио се из Сирије и пореди два рата (ВИДЕО) / From Donetsk to Damask: militiaman of the DPR having returned back from Syria compared two wars (VIDEO), где човек лепо каже да су га у Сирију послали.

Контрапродуктивно и у нескладу са спољном политиком Русије? Ма какви, него су Донбашани Срби пореклом, разумеју се у "нелетално оружје".


Извор: Novorossia Today
За СРБИН.ИНФО превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Агенси нису агенти

Отекле су ми тонзиле, каже лекар лекару, а да при томе не помишља да постоји реч крајници

Јован Прокопљевић

До­бро до­шли у свет „срп­ског“ ме­ди­цин­ског је­зи­ка! Kакав је сад то но­ви је­зик и за­што „срп­ски?” у да­на­шњем све­ту тај је­зик је све са­мо не срп­ски.

На­ди­ра­ње стра­них (по­го­то­во ен­гле­ских) ре­чи у свет­ске је­зи­ке ни­је ни­шта но­во и не­по­зна­то. Та­ко и срп­ски „тр­пи“ „оку­па­ци­ју“ од стра­не ен­гле­ског је­зи­ка као lin­gua fran­ca. Да­нас по­сто­је нпр. „френ­глиш” (French + En­glish) и „сер­блиш“ (Ser­bian + En­glish). Али, да ли нам то да­је за пра­во да пре­ћут­но при­хва­та­мо не­кон­тро­ли­са­ну на­је­зду ен­гле­ских тер­ми­на и њи­хо­во нео­д­го­ва­ра­ју­ће пре­но­ше­ње/пре­во­ђе­ње на срп­ски је­зик?