Николај Патрушев: Кијев не треба да се нада војној помоћи од САД

Тренутна ситуација у југоисточној Украјини показује да званични Кијев неће признати ДПР и ЛНР - каже Патрушев

 

© Mikhail Palinchak/Ukrainian president's press service/TASS

 

Аркхангелск, 15. септембра / ТАСС/. Кијев не треба да се нада војној помоћи од САД, јер Вашингтону не треба успех Украјине на том и привредном плану, изјавио је у уторак секретар Савета  безбедности РФ, Николај Патрушев.


Вапај изасланика намесничког Вучићевог режима у Москви: "Надамо се да нас Русија неће оставити без гаса"

Заменик шефа управног одбора "Гаспрома", Александар Медведев, каже да је покретање прве линије гасовода Турски ток одложено због политичке кризе у Турској. У Турској је сада привремена влада, зато су одложени потписивање уговора између две владе и почетак рада гасовода, за који је раније  планирано да ће почети децембра 2016. године. Изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији, др Славенко Терзић, изјавио је за "Весник Кавказа" да је Београд био заинтересован за увоз руског гаса, али "одакле ће гас доћи, то Србија није знала".

- Господине Терзићу, какав је ваш став о изгледима руско-српских односа?

Рециклирање пропаганде: Иран као Ирак (Видео)


Sott.net: Не научи се стари кер новим триковима.

"Гардијан" и "Политика" у рату против Путинове троладије

Inside the Red Web: Russia's back door onto the internet – extract | World news | The Guardian: Vladimir Putin, former director of the FSB. Photograph: Reuters Photographer / Reuter/Reuters

Разочарани у свој лист који је "некада био лево од центра", коментатори британског Гардијана са свих страна света, како кажу "сити цензурисања" и неистинитог и тенденциозног извештавања о Либији, Сирији и украјинској кризи, основали су свој сајт Оф Гардијан, на коме вам се и око одмори кад га посетите, толико је зналачки а наизглед једноставно уеђен, али је, пре свега, медиј где можете прочитати вести и коментаре написане на начин какав и очекујете од неповерљивог и понекад циничног, правог новинарског ума, без обзира што их не пишу "професионалци", пера на изнајмљивање.

Такав је био и чланак-коментар the Guardian mods are terrified the ‘Putinbots’ will turn us all into pod people | OffGuardian, одговор на хитац Гардијановог "вишег детектора путинботова" Марка Бароуса,испаљен под насловом What spawned Russia's 'troll army'? Experts on the red web share their views | World news | The Guardian, .

Препоручујемо вам оба чланка, али, ако не знате енглески или просто нећете да читате латиницу (као наша драга САВА РОСИЋ: Чувајмо ону искру божанског коју свако од нас у себи носи) погледајте сочиненје повремено српске, али увек власти податне Политике, у виду издашно препричаног (а потписаног као ауторски текст) Гардијановог чланка, дакле, допринос најрепрезентативнијег и најутицајнијег овдашњег медија најновијој офанзиви Запада у информативном рату против Русије.