Правда.Ру: Украјина формира јединицу за борбу против "еуропског партнера", Румуније

Фото: Правда.Ру, архив

Украјина формира 10. брдску јуришну бригаду, која, према највишим војним званичницима, треба да брани Буковину од територијалних претензија Румуније.

Само две године од "Еуромајдана", Украјина почиње да се од Европе брани, уместо да се у њу интегрише. Ма колико парадоксално звучало, чињеница је да се бригада ствара за одбрану од суседне европске земље.

Бил Гејтс и Порошенко - разговор угодни два бојовника депопулације


Председник Порошенко је одржао Скајп-конференцију са Бил Гејтсом, чија "добротворна" фондација подржава борбу против дечје парализе у свету. Прес служба председника Украјине преноси да је Петро Порошенко говорио о реформама у Украјини и увођењу иновација.

Сигурно су вам познате речи Била Гејтса: "Данас је на свету 6,8 милијарди људи. Становништво се брзо приближава броју од 9 милијарди. Ако будемо напорно радили на новим вакцинама, здравственој заштити, помоћи у области репродуктивног здравља, можда га можемо смањити за 10-15 одсто."

Сорош: Подршка Украјини учвршћује ЕУ

Ћирилизовано: Непријатеља треба упознати, знати шта мисли и планира. Џорџ Сорош је небројено пута доказао да га треба помно пратити. Зато вам преносимо чланак америчког пропагандног сервиса Радио Слободна Европа, с тим да смо, да вам бар мало олакшамо, текст упристојили на српски језик и ћирилицу.


У ауторском тексту којег објављује "Њујорк ривју оф букс" Џорџ Сорош анализира стање у Европи и даје предлог како би ЕУ, помажући Украјини, могла помоћи и сама себи.

Због структурних недостатака евра, европски лидери су морали да постану мајстори у препливавању из једне кризе у другу. Постали су уметници у “шутирању” лименке низ, иако би тачније било рећи да је шутирају уз цесту, а да им се она стално враћа натраг.

Европа се сада суочава с најмање пет криза паралелно. Четири су унутрашње - евро, Грчка, миграције и британски референдум, а једна је спољна - руска агресија на Украјину.

IRRUSSIANALITY: Границе кремљологије

Рвући се са чланком о циљевима Русије у Украјини, један од проблема с којим сам се суочио је и то да имамо мало увида у начин доношења одлука у Кремљу. Британски академик Ричард Саква каже да Русија има двослојну структуру снага: с једне стране, постоје формалне институције државе; а са друге стране, постоје и неформални контакти и механизми кроз које се многе одлуке доносе. У одређеној мери, ово важи за све државе, али је подела на две структуре вероватно израженија у Русији него у већини западних земаља, па зато, што је неформални систем скривен од погледа, можемо само да наслућујемо шта се дешава.

Да би надокнадили овај дефицит знања, аналитичари прибегавају савременом облику хладноратовске 'кремљологије', то јест, извлаче свеобухватне закључке из мрвица чињеница за које мисле да откривају шта се дешава иза сцене.